JLS “Sever”: Derbiji Mamutima i Legionarima, Vukovi savladali Wild Dogse

840

Inđija Indians – Kikinda Mammoths 12:25 (6:6, 0:13, 0:0, 6:7)

Stadion: OŠ „Jovan Popović“. Gledalaca oko 100.
Kretanje rezultata:

6:0 Borković vraćanje panta 65 jardi, neuspešan PAT.
6:6 Aleksandar Jovanov trčanje 52 jarde, neuspešan PAT.
6:12 Jovanov trčanje 3 jarde, neuspešan PAT.
6:19 Tihomir Todorov trčanje 35 jardi, Todorov uspešan PAT.
12:19 Borković trčanje 11 jardi, neuspešan PAT.
12:25 Aleksandar Damjanov trčanje 1 jard, neuspešan PAT.

Ostali su kikindski Mamuti neporaženi i posle petog susreta u Grupi „Sever“ Juniorske lige Srbije, pošto su na gostovanju u Inđiji uspeli da savladaju domaće Indianse.
Domaćini nisu položili oružje bez borbe protiv Kikinđana. Već na samom početku meča poveli su tačdaunom Borkovića, koji je prilikom vraćanja panta uspeo da se probije kroz specijalce Mamuta i dođe do end zone za vođstvo.

Međutim, gosti su imali odgovor na početni izazov Indiansa. Ubrzo zatim su uspostavili igru trčanjem, kojom su mleli protivnika do velikog odmora, postigavši tri tačdaun, dva Aleksandar Jovanov, jedan Tihomir Todorov. Tako se na veliki odmor otišlo prednošću Mamuta 19:6.

Borković je još jednom uspeo da vrati nadu u povoljan ishod po domaćine, postigavši tačdaun trčanjem dugim 11 jardi, ali gosti ipak nisu dozvolili iznenađenje i još jednim trčanjem, ovog puta Aleksandra Damjanova stavili su tačku na ovaj meč.

 

Sirmium Legionaries – Pančevo Panthers 18:0 (0:0, 12:0, 6:0, 0:0)

Stadion: „25. maj“. Gledalaca: oko 300.
Kretanje rezultata:

6:0 Darko Dumančić pas 35 jardi za Ivana Jovanovića, neuspešno za 2 poena.
12:0 Miloš Galečić vraćanje interspecije 70 jardi, neuspešno za 2 poena.
18:0 Dumančić pas 40 jardi ka Vasi Kotarliću, neuspešno za 2 poena.

U duelu tradicionalnih prijatelja, Sirmium Legionari savladali su na svom terenu Pančevo Pantherse, u okviru severne divizije Juniorske lige Srbije, nastavivši tako da dišu za vrat vodećim i neporaženim Kikinda Mammothsima.

Posle početnog ispitivanja snaga i četvrtine bez postignutog poena na obe strane, Legionari su našli način da probiju odbranu Pantera. Darko Dumančić je prvim od dva pasa za tačdaun na ovom meču, prema Ivanu Jovanoviću doveo svoj tim do vođstva.

Odbrana domaćina nije popuštala tokom celog meča, Panterima nije dopustila ni da se upišu na ovom meču, a uspela je i da poentira. Bilo je to posle vraćanja intersepcije Miloša Galečića, koji je presekao pas i zatim istrčao 70 jardi za tačdaun.

Konačan rezultat postavio je Vasa Kotarlić, posle pasa Dumančića, pa je utakmica završena sigurnom pobedom Legionara.

 

Beograd Vukovi – Novi Sad Wild Dogs 30:0 (0:0, 2:0, 8:0, 20:0)

Teren BRK. Gledalaca: oko 100.
Kretanje rezultata:

2:0 sejfti posle neuspelog panta.
8:0 Miloš Nestorović vraćen fambl, neuspešan PAT.
16:0 Dimitrije Jonev pas 25 jardi ka Filipu Petroviću, Andreja Stevanović pretvaranje za 2 poena.
24:0 Vanja Lugonja vraćen pant 80 jardi, Nikola Vukasović pretvaranje za 2 poena.
30:0 Jonev pas 25 jardi ka Petroviću, neuspešno pretvaranje za 2 poena.

Mučili su se Vukovi sa Wild Dogsima iz tokom celog prvog poluvremena, naišli su na svom terenu na žestok otpor Novosađana, ali su posle velikog otpora ipak uspeli da dođu do novog, četvrtog trijumfa u okviru Grupe Sever Juniorske lige Srbije.

Iako se očekivalo da će Novosađani biti lak zalogaj Vukovima, to se nije dogodilo. Iako do kraja meča nisu uspeli da poentiraju, u prvom poluvremenu su se odlično držali, dozvolivši ili bolje reći poklonivši Vukovima sejfti posle neuspelog panta.

Međutim, nastavak je bio sasvim druga priča. U trećoj četvrtini je Miloš Nestorović pokupio fambl u end zoni za prvi tačdaun, pa su Vukovi već tada mogli nešto lakše da dišu. Bio je to i preduslov za još tri tačdauna, koje su postigli u poslednjem periodu, od čega je dva postigao napadački deo tima (tandem Dimitrije Jonev – Filip Petrović), a između kojih se upisao i pant tim prilikom vraćanja Vanje Lugonje.