JLS “JUG”: Stršljenovi neumoljivi u Čačku, Nišlije slave prvi juniorski trijumf

846

Čačak Angel Warriors – Jagodina Black Hornets 8:27 (0:0, 0:20, 0:7, 8:0)

Kretanje rezultata:

0:7 Stevan Ristić pas 17 jardi ka Bogdanu Pavloviću, uspešan PAT.
0:13 Ristić trčanje 3 jarde, neuspešan PAT.
0:20 Ristić pas ka Bogdanoviću 10 jardi, uspešan PAT.
0:27 Ristić pas 7 jardi ka Davidu Jevremoviću, uspešan PAT.
8:27 Nebojša Protić trčanje 12 jardi, uspešno pretvaranje za 2 poena.

U derbiju kola Juniorske lige, grupe „Jug“, Jagodina Black Hornetsi savladali su u Čačku aktuelne šampione Angel Warriorse i tako pobednički niz koji traje od početka šampionata podigli na četiri trijumfa i zadržali prvo mesto na tabeli.

Posle čvrste, rovovske bitke u prvoj deonici, u kojoj su napadi oba tima bili prilično nervozni, prvi su do svoje napadačke igre došli gostu u drugom periodu. Oni su tada, predvođeni kvoterbekom Stevanom Ristićem, došli do tri tačdauna, posle kojih su na veliki odmor otišli sa prednošću 20:0.

Iako Ratnici nisu imali nameru da se predaju, posle novog tačdauna Jagodinaca u trećem periodu bilo je jasno da je pobednik poznat. U tom ataku Black Hornetsa takođe je učestvovao Ristić, bacivši svoj treći pas za tačdaun na ovom meču (jedan postigao trčanjem).

Sve što su domaćini uspeli da urade bilo je da u poslednjem periodu dođu do počasnih poena, posle trčanja Nebojše Protića i uspešnog pretvaranja koje je usledilo posle toga.

Niš Imperatori – Kraljevo Royal Crowns 24:6 (6:0, 6:0, 0:0, 12:6)

Stadion SC Čair u Nišu. Gledalaca: oko 150.

Kretanje rezultata

6:0 Lazar Grbović pas 38 jardi za Luku Injca, neuspešno za 2 poena.
12:0 Desimir Đorđević trčanje 1 jard, neuspešno za 2 poena.
18:0 Grbović trčanje 5 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
18:6 Bojan Rajčić pas 20 jardi za Pavla Ivanovića, neuspešno za 2 poena.
24:6 Đorđević trčanje 5 jardi, neuspešan PAT.

Imperatori iz Niša ostvarili su na svom terenu prvu pobedu od osnivanja juniorskog tima, savladavši goste iz Kraljeva. Kraljevo Royal Crownsi sve do poslednje četvrtine nisu uspevali da nađu način da otvore vrata na ovom meču čvrste odbrane Nišlija, pa su na kraju zasluženo poraženi.

Sa druge strane, već u prvom poluvremenu Imperatori su dva puta uspeli da se domognu protivničke end zone, a poentirali su Luka Injac, koji je odlično uhvatio pas kvoterbeka Lazara Grbovića, i Desimir Đorđević trčanjem.

Treća četvrtina završena je bez poena, a onda je Grbović se još jednom upisao među poentere, trčanjem dugim 5 jardi, da bi tek onda Kraljevčani, pri rezultatu 18:0 uspeli da najave da bi meč mogao da bude rezultatski zanimljiv. Učinili su to pasom za tačdaun Bojana Rajčića ka Pavlu Ivanoviću.

Da do preokreta neće doći, bilo je jasno posle još jednog uspešnog trčanja Nišlija, a realizator je ponovo bio Đorđević.