„Orlovi“ spremni za Mađare

573

Seniorska reprezentacija Srbije u američkom fudbalu poslednju fazu priprema pred duel kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo B grupe, sa Mađarima, sprovela je na četvorodnevnom kampu na Kopaoniku.

U međuvremenu, reprezentativci su individualno radili po planu i programu kondicionog trenera Mitra Bajčetića, bivšeg reprezentativca, koji nije krio zadovoljstvo zbog stanja u kom su došli na kamp.

– Momci su pokazali da su spremni da izdrže tempo od dva-tri treninga dnevno i nekoliko sastanaka, uz malo sna. Neki igrači su došli iz punog takmičarskog ritma nedavno završenih prvenstava u stranim ligama, dok je većina takmičenje u domaćem šampionatu završila pre tri meseca. Međutim, oni koji su pravili pauzu su se ponašali odgovorno i došli su veoma spremni na pripreme. Najvažnije je da ozbiljnijih povreda nije bilo. Generalno sam prezadovoljan i stavom i fizičkom spremom igrača – istakao je Bajčetić.

mitar bajcetic

On je dodao da Srbija u fizičkom smislu ne zaostaje za severnim susedom.

– Mađari su uvek do sada pokazivali da su brzi, jaki i krupni, ali mislim da nećemo biti inferiorni, čak naprotiv. Verujem u naše momke, imamo izuzetno brze i spremne risivere, a ni snage nam ne manjka. Mislim da smo u prednosti, ali nećemo potceniti Mađare – zaključio je Bajčetić.

Stručni štab „orlova“ imao je prilike da se uveri u igračke sposobnosti reprezentativaca i u pobedi nad Italijanima u Linjanu (34:31), prve u istoriji protiv aktuelnog vicešampiona B Evropskog prvenstva.

– Izuzetno sam zadovoljan odrađenim prirpemama, uslovi su zaista bili odlični, najbolji do sada. Momci su pokazali da su izuzetno spremni. Nismo očekivali da će biti u tako dobroj formi, ali je očigledno da su posle utakmice sa Italijanima dobro radili i van reprezentativnih okupljanja. Pobeda nad Italijom dodatno je poboljšala atmosferu u ekipi. Nismo otišli tamo da ih pobedimo, već da se uigravamo, ali se ispostavilo da smo bili mnogo bolji od njih. Od tada smo bitno napredovali, pogotovo u napadu, gde igramo mnogo brže, a ubacili smo i mnogo novih akcija – otkriva Ljubodrag Anđelković Bobo, trener defanzivnih bekova Srbije.

ljubodrag andjelkovic

Anđelković je optimista pred duel sa Mađarskom.

– Očekujem izuzetno jak pritisak naše defanzive na njihovog kvoterbeka i celokupan napad. Sa druge strane, mislim da ćemo ih iznenaditi brzinom naše igre u napadu i određenim akcijama. Imaju dobrog kvoterbeka, ako ga zaustavimo, pola posla će biti završeno. Sve u svemu, očekujem da utakmica sa Mađarima prođe u najboljem redu – podvukao je Anđelković.

Podsetimo, duel kvalifikacija B grupe Evropskog prvenstva, između Srbije i Mađarske, na programu je u subotu, 10. oktobra, od 14 sati, na stadionu Šoping centra „Stadion“, na Voždovcu.