JLS “Jug”: Kragujevčanima derbi u Čačku, Black Hornetsi silni u Požarevcu

853

Čačak Angel Warriors – Kragujevac Wild Boars 12:37 (12:10, 0:8, 0:12, 7:8)

Stadion: FK “Borac”. Gledalaca: oko 100.

Kretanje rezultata:

6:0 Lazar Stojanov trčanje 22 jarde, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
6:8 Aleksa Đokić pas 7 jardi za Aleksu Stevanovića, uspešno pretvaranje za 2 poena.
6:10 sejfti.
12:10 Nebojša Protić trčanje 90 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
12:16 Aleksa Đokić pas 5 jardi za Stevanovića, neuspešno pretvaranjez a 2 poena
12:18 sejfti,
12:24 Đokić trčanje 25 jardi, neuspešno pretvaranje.
12:30 Đokić pas 4 jarde ka Stevanoviću, neuspešno pretvaranje.
12:37 Đokić pas 12 jardi ka Todoroviću, uspešan PAT.
18:37 Stojanov trčanje 30 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena

U reprizi prošlogodišnjeg finala Juniorske lige Srbije, kragujevački Wild Boarsi su uspeli da se revanširaju aktuelnim šampionima i u gostima savladaju Čačak Angel Warriorse u vrlo kvalitetnom meču, sa puno poena na obe strane. Na taj način Kragujevčani su napravili veliki korak ka osvajanju prve pozicije u Grupi Jug, koju trenutno dele sa Jagodina Black Hornetsima

Odlično je počeo meč za Čačane, koji su trčanjima Lazara Stojanova i Alekse Protića prvu deonicu rešili u svoju korist minimalnom prednošću (12:10). Kragujevčane je u igri, pored jednog tačdauna napada, održala odlična odbrana, koja je iskoristila dve greške domaćina da zabeleži dva sejftija i četiri poena.

Razigrao se u nastavku meča Aleksa Đokić, kvoterbek Kragujevčana koji je učestvovao u svim postignutim tačdaunima Kragujevčana. Do kraja meča je dva puta odlično asistirao Aleksi Stevanoviu, jednom Todoroviću, što je bio udarac od kojeg se Anđeoski ratnici više nisu rezultatski oporavili jer je na semaforu stajalo 12:37.

Do kraja meča, domaćin je uspeo samo da ublaži prednost još jednim trčanjem Stojanova, ali je pobeda ipak otišla timu iz grada na Lepenici.

Požarevac Pastuvi – Jagodina Black Hornets 0:35 (0:6,0:21;0:8,0:0)

Gledalaca: oko 150.
Kretanje rezultata:

0:6 Strahinja Jevremović trčanje 5 jardi, neuspešan PAT.
0:12 Marko Ilić trčanje 50 jardi, neuspešan PAT.
0:19 Danijel Kostić 10 jardi trčanje, S. Jevremović uspešan PAT.
0:27 Stevan Ristić pas 60 jardi za Bogdana Stamenković, David Jevremović pretvaranje za 2 poena.
0:35 Ristić pas 60 jardi za Bogdana Pavlovića, Marko Ilić pretvaranje za 2 poena.

Drugi trijumf, i opet na gostovanju, u okviru Juniorske lige Grupa Jug, ostvarili su Jagodina Black Hornetsi. Bez većih problema izvojevali su pobedu u Požarevcu u meču sa domaćim Pastuvima, koji nisu uspevali da budu ravnopravan rival.

Već posle prvog poluvremena bilo je jasno da Jagodinci nezadrživo grabe ka drugom uspehu u sezoni, kojim su se zadržali na vrhu tabele, koji dele sa kragujevačkim Wild Boarsima. Strahinja Jevremović otvorio je trčanjem Požarevljane i prvoj deonici, a pridružili su mu se u sledećoj Marko Ilić i Danijel Kostić. Uoči velikog odmora Stevan Ristić je pasom za Bograna Stamenkovića pokazao da Black Hornetsi mogu da budu opasni i igrom kroz vazduh, što su ponovili i u trećem periodu, samo što je tada meta bio Bogdan Pavlović.

Napad Požarevljana nikako nije uspevao da izađe na kraj sa odličnom odbranom Jagodinaca, koji ni u duelu sa Rojal kraunsima u prvom kolu nisu dozvolili protivniku da dođe do tačdauna.