Poraz Mađara od Češke

700

U generalnoj probi pred duel kvalifikacija za B Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Srbije, a ujedno i prvom meču u istoriji, selekcija Mađarske poražena je od Češke, u Budimpešti, rezultatom 26:7.

Iako krajnji ishod govori da je poraz našeg severnog suseda bio ubedljiv, „orlovi“ će u predstojeću utakmicu morati da uđu sa dosta opreza, jer on ne oslikava u potpunosti pravi odnos snaga. Naime, Mađari su bili inferiorni samo u drugoj četvrtini, koja je ubedljivo pripala Česima (17:0), dok su u preostalom toku susreta bili potpuno ravnopravan rival, pogotovo u defanzivi. Prvu četvrtinu izgubili su nesrećnim sejftijem (0:2), dok su poslednje dve završene nerešenim rezultatom (7:7, 0:0).

Na početku drugog poluvremena prvi tačdaun za mađarski tim postigao je trčanjem kvoterbek Marton Cirok, koji je kasnije izabran i za MVP-a svoje reprezentacije.

– Sanjao sam da će moj tim postići prvi tačdaun, ali nisam mislio da ću ga postići ja. Istina, bilo bi bolje da smo ostvarili povoljniji rezultat, ali sam veoma srećan. Nažalost, prvo poluvreme nije prošlo onako kako smo želeli. Ponekad su odlučivale sitne greške. U drugom poluvremenu, međutim, zbili smo redove i odigrali znatno bolje – rekao je Cirok.

Selektor Mašarske, Li Hladka, na kraju je mogao da bude zadovoljan izdanjem svog tima u debiju.

– Prvo poluvreme je bilo očekivano teško, dok se u drugom sve promenilo – kako pas igra, tako i trčanje. Cirok je postigao prvi tačdaun, dok je i drugi kvoterbek Laslo Jordan poboljšao preciznost. Protiv Srbije nas očekuje daleko teži posao. Imaju dva dobra kvoterbeka i biće veoma teško zadržati ih. Moramo da ispravimo greške i u odbrani i napadu – zaključio je Hladka.

Podsetimo, duel kvalifikacija za B Evropsko prvenstvo između Srbije i Mađarske, na programu je 10. oktobra, od 14 časova, na stadionu SC „Voždovac“.

Snimak utakmice Mađarske i Češke možete pogledati ovde: