Orlovi stigli u Italiju

837

Ekspedicija reprezentacije Srbije u američkom fudbalu stigla je jutros u italijanski Linjano, gde će u nedelju, od 15 sati, sa domaćom nacionalnom selekcijom odraditi generalnu proveru pred duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Mađarima.

„Oklopnici“ su sa ovogodišnjim okupljanjima počeli pre dve nedelje, ali u stručnom štabu smatraju da su spremni za ovaj duel koji će pre svega poslužiti kao dobra prilika za uvid u trenutnu formu.

– Mogu da budem zadovoljan i trajautom i treninzima.U skladu sa uslovima koje smo imali, mislim da smo odradili odličan posao. Odziv na trajautu je bio izuzetan, najmasovniji od kada sam ja u reprezentaciji. Pojavilo se preko sto igrača i verujem da smo napravili najbolju moguću selekciju. Posebno me raduje pojava velikog broja novih, mladih igrača, koji su nam pokazali da će naši najiskusniji igrači imati dostojne zamene kada se budu povlačili – smatra Predrag Durlić Vujić, defanzivni koordinator reprezentacije Srbije.

Za razliku od prethodnih akcija reprezentacije, među „orlovima“ su i igrači koji nastupaju u inostranim timovima.

– Sigurno je da nam znači dolazak internacionalaca, jer ti momci, pored neospornog kvaliteta, donose neko novo iskustvo i znanje iz drugačijihsistema. Sa druge strane, dobar deo njih je zbog igranja u inostranstvu dobio motiv da se još bolje pripremi, pa su nam se pridružili u dobroj formi – smatra strateg odbrane Srbije.

Svesni su u srpskom taboru da će ova kontrola za njih biti zlata vredna, kako za same igrače, tako i trenere.

– Pre svega, iz ličnog iskustva znam da je jako teško uopšte ugovoriti prijateljski meč. Dobro je što u okruženju imamo Italijane koji nisu mnogo daleko, a jako su kvalitetni. Već jednom smo se ogledali sa njima, pre nekoliko godina, u duelu koji je vise bio trening nego utakmica i još tada smo videli da možemo daim pariramo. Koliko god da je ova provera rezultatski nevažna, uvek igramo na pobedu, pa će tako biti i sada. Nadam se da ćemo potvrditi da smo egal rivali, u šta stvarno verujem. Nismo ih nešto preterano skautirali, jer je fokus na tome kako ćemo mi odigrati, ali znamo dovoljno o njima. Poznato nam je ko su im glavni igrači i kako igraju u oba pravca – otkrio je Durlić Vujić.

On je još jednom podvukao da je rezultat u drugom planu, pa se očekuje da će nastupiti svaki od 53 igrača.

– Svi će dobiti podjednaku šansu, jer ništa kao prava utakmica ne može da pokaže koliko ko vredi. Sličan broj igrača trebalo bi da nastavi da radi i do kampa na Kopaoniku, posle kog ćemo odrediti konačan spisak za Mađare – zaključio je Durlić Vujić.