Juniori otvaraju jesenja takmičenja

586

Jesenja takmičenja pod okriljem Srpske ascoijacije američkog fudbala, startovaće u nedelju, utakmicama prvog kola Juniorske lige Srbije grupa „Sever“.

U premijernom susretu, od 13 časova, na terenu Novosadskog sajma, sastaju se domaći Wild Dogsi i Kikinda Mammothsi. Divlji psi su prošle sezone debitantsku pobedu ostvarili upravo protiv Mamuta, a oba tima tada su bila bolja samo još od poslednjeplasiranih Pančevo Panthersa. U prošloj godini nedeljni rivali su često mučili renomirane protivnike, pa sa više iskustva ulaze u novo takmičenje, u kom se očekuju još bolje partije.

Drugi duel na programu je od 15 sati, na stadionu Beogradskog ragbi kluba na Adi Ciganliji, gde će SBB Vukovi ugostiti Pančevo Pantherse. Nema sumnje da oba tima žele da startuju pobedama i krenu ka željenom plej-ofu. Naime, „čopor sa Ade“ od 2010. godine ne zna za plej-of u juniorskoj konkurenciji, dok su Panteri posle dve titule i izgubljenog finala dve sezone bez doigravanja, a u prošloj i bez pobede.

U isto vreme startovaće i meč na terenu OŠ „Jovan Popović“ u Inđiji, između Indiansa i debitanata Pirate Dragonsa, kombinovanog tima Zemunaca i Plavih zmajeva.

Inđijce, koji su u prethodne dve sezone stigli do finala i polufinala, predvodiće američki trener Džejms Fejed, koji je istu funkciju obavljao i sa seniorima. Posle pobede u pripremnoj utakmici protiv Panthersa u Pančevu (39:0), Fejed je istakao da je veoma ponosan na svoje momke i napredak koji su ostvarili, ističući da Indiansi imaju sjajnu budućnost.

Prva stvar koju smo morali da uradimo je da utvrdimo ko je koliko spreman, sposoban da se nosi sa obaranjima, blokovima, da se oslobodi blokova… Kada smo to učinili, morali smo da uspostavimo naš plan igre i da se uverimo da li svi poznaju pravila. Utakmica u Pančevu je pokazala koliki smo napredak učinili. Taj rezultat nije samo stvar talenta naših momaka, već i realizovanja našeg plana. Prilično sam ponosan na njih i na napredak koji smo postigli – zaključio je Fejed.

Zbog neparnog broja timova, slobodni će u prvom kolu biti prošlogodišnji pobednici grupe, Sirmium Legionariesi, dok će divizija „Jug“ startovati narednog vikenda, zbog manjeg broja ekipa.