AFI: Vukovi se pridružili Vojvodama u TOP 20

576

Na najnovijoj listi TOP 20 timova Evrope, specijalizovanog sajta AmericanFootbalInternational Srbija ima dva predstavnika, pošto su se novosadskim GAT Dukesima pridružili beogradski SBB Vukovi.

S obzirom na to da su se mnoga domaća međunarodna takmičenja već završila, nije bilo mnogo promena na listi. Međutim, Fajnal for IFAF Europe Lige šampiona, održan u Beogradu minulog vikenda, povukao je nekoliko promene.

Pobedom nad London Blitzom u polufinalu (35:28), Vukovi su drugi put zaredom stigli do finala, a uprkos ubedljivom porazu od fantastičnih Carlstad Crusedersa (84:49) nisu se obrukali, pogotovo u ofanzivnom delu, pa su se zahvaljujući svemu tome ponovo vratili na elitnu listu. „Čopor sa Ade“ rangiran je na 20. mesto, mada ne bi bilo nezasluženo da se našao i na kojem stepeniku više. Beograđani su sa liste potisnuli upravo rivala iz polufinala, čije su 18. mesto preuzeli Novi Sad GAT Dukesi, napredovavši tako za dve pozicije.

Osvajanjem Lige šampiona, Karlštad je zacementirao četvrtu poziciju, a promena nije bilo ni među ostalim timovima iz TOP 8, gde ima čak pet nemačkih klubova – Braunschweig New Yorker Lions (1), Kiel Baltic Hurricanes (3), Schwäbisch Hall Unicorns (5), Dresden Monarchs (7) i Allgäu Comets (8). Čast ostatka Evrope, pored Šveđana, odbranili su austrijski Swarco Raidersi (2) i francuski Saint Ouen l’Aumône Cougars (5).

Posle još jednog dominantnog osvajanja Češke lige, Prague Black Panthersi skočili su na devetu poziciju, dok su Vienna Vikingsi pali na 10. mesto. Četvrti učesnik F4 u Beogradu, takođe Black Panthersi, ali oni iz francuskog Tonona, posle deklasiranja od Krusejdersa (41:6) pali su šest pozicija i sada zauzimaju 16.

top 20 30 jul