F4 LŠ: Krstaši zakazali finale sa Vukovima

951

Thonon Black Panthers – Carlstad Crusaders 6:41 (0:14, 0:20, 6:7, 0:0)

Stadion: FK “Voždovac”. Gledalaca: oko 300.

Kretanje rezultata:

0:7 Andres Hermodsen pas 32 jarda ka Jakobu Dahreu, Niklas Johanson uspešan PAT.

0:14 Bret Koep trčanje 50 jardi, Niklas Johanson uspešan PAT.

0:21 Andres Hermodsen pas 58 jardi ka Hari Routlidž, Niklas Johanson uspešan PAT.

0:28 Bret Koep trčanje 15 jardi, Niklas Johanson uspešan PAT.

0:34 Andres Hermodsen pas 13 jardi ka Džeku Morou, izblokiran PAT.

0:41 Bret Koep trčanje 29 jardi, Niklas Johanson uspešan PAT.

6:41 Milton Knoks trčanje 3 jarde, izblokiran pat.

 

Ime drugog finaliste fajnal fora IFAF Europe Lige šampiona bilo je poznato već posle prvog poluvremena, jer je švedski predstavnik Karštad Krusaders u potpunosti nadigrao francuske Tonon Blek panterse ne pruživši im ni trunku nade da bi u nastavku mogli da dođu do preokreta. Krusaderi su se tako u finalu pridružili Vukovima, sa kojima će sudariti kacige u nedelju, od 16,30 časova.

Karlstad Crusaders - Thonon Black Panthers2

Od prvog drajva Šveđani su počeli da dominiraju terenom. Kvoterbek Andres Harmodson, uz odličnu ofanzivnu liniju, sjajno je predvodio napad pa je već u prvom napadu sjajno uposlio Jakoba Dahrea za vođstvo 7:0.

Odbrana Krusadera sa druge strane, igrala izuzetno snažno i organizovano, ne dozvolivši protivniku da dođe u priliku da poentira.

Ređali su se poeni Šveđana kao na traci, a već u narednom napadu pokazali su da mogu da budu izuzetno opasni i trčanjem. Sjajni Amerikanac Bret Koep je protutnjao kroz odbranu prešavši bukvalno polovinu terena za 14:0.

Karlstad Crusaders - Thonon Black Panthers1

Bio je to rezultat kojim je završena prva četvrtina, a u nastavku su Šveđani još više dodali gas, postigavši do velikog odmora još tri tačdauna.

U nastavku meča, posle velikog odmora, Francuzi su uspeli da postignu počasne poene u trećoj deonici, ali ne i da ugroze visoku prednost protivnika, koji je ipak bez previše napora našao prolaz u finale. Od rezultata 41:0 na snazi je bio “Mercy rule”.

Za MVP meča izabran je Bret Knoep, trkač Krusejdera.