NAJBOLJI TRENER 2015: Dag Adkins (Dukes)

1095

Od ove godine Srpska asocijacija američkog fudbala odlučila je da nagradi i najboljeg trenera, koji je bio biran od strane glavnih trenera Sportklub Prve lige Srbije. Čast da, po izboru struke, prvi u Srbiji ponese ovo laskavo individualno priznanje, ima Dag Adkins, glavni trener Novi Sad GAT Dukesa.

Adkins (22 poena) je imao žestoku konkurenciju u dvojici srpskih trenera, Aleksandru Ristiću iz Kragujevac Wild Boarsa (16 poena) i Jovici Joviću iz Imperatora (10 poena), koji su sa svojim ekipama stigli do plej-ofa, što je i prepoznato od strane trenera ostatska lige.

Ipak, kao neko ko je od Vojvoda, „večitih polufinalista“ u poslednjih nekoliko sezona, napravio tim za strahopoštovanje i prvo mesto na tabeli, Adkins je apsolutno zasluženo poneo ovo laskavo priznanje. Sa Dukesima je do finala imao perfektan skor u Sportklub Prvoj ligi Srbije (7-0), pritom pobedivši do ove sezone nepriskosnovene SBB Vukove i dva puta Kragujevac Wild Boarse, koji su bili nepremostiva plej-of prepreka u nekoliko ranijih sezona.

najbolji trener izbor 2015