DEFANZIVNI MVP 2015: Đorđe Petrović (Wild Boars)

1261

Kada je izabran za MVP juniorske lige 2013. godine, sejfti Kragujevac Wild Boarsa Đorđe Petrović pokazao je da izrasta u vrhunskog defanzivca. Glasanjem trenera Sportklub Prve lige Srbije dobio je novo priznanje, ovog puta mnogo značajnije – u seniorskoj konkurenciji.

Đorđe Petrović je imao veliku konkurenciju, u saigračima iz reprezentacije, a naročito u defanzivnom linijašu Nebojši Mirkoviću iz novosadskih Djuksa, koji je prošle godine zaslužio titulu najboljeg defanzivca. Mirković je na kraju sa 18 bodova imao samo jedan manje u odnosu na Petrovića, dok je za malo iza njih ostao i sjajni lajnbeker Marko Milovanović iz Vukova, sa 14 bodova. Zanimljivo je da je Milovanović jedini dobio glasove svih trenera koji su glasali (trener Vukova nije mogao da glasa za svog igrača), ali ni kod jednog nije bio prvi izbor.

Petrović je ove sezone dominirao u broju obaranja u Sportklub Prvoj ligi Srbije, zabeleživši u toj kategoriji čak 33 teklova, značajno se izdvojivši od konkurencije (Mirković 28, Milovanović i Brajan Kejsi 27). Njegova povreda na startu polufinalnog obračuna sa Dukesima bila je preveliki hendikep za odbranu Kragujevčana.

Glasanje defanzivni MVP 2015