PLS: Vukovi dominirali protiv Imperatora

541

SBB Vukovi Beograd – Niš Imperatori 43:6 (16:0, 21:0, 0:0,  6:6)

Stadion: na Adi Ciganliji. Gledalaca: oko 300.

Kretanje rezultata:

7:0 David Lukić Hanomihl pas 25 jardi za Tonija Vašingtona, Rudolf Kokaji uspešan PAT.
14:0 Lukić pas 35 jardi za Vašingtona, Kokaji uspešan PAT.
16:0 Ivan Nedeljković sejfti.
23:0 Mihailo Josović trčanje 10 jardi, Kokaji uspešan PAT.
30:0 Marko Baković trčanje 5 jardi, Kokaji uspešan PAT.
37:0 Lukić trčanje 1 jard, Kokaji uspešan PAT.
43:0 Lukić pas 57 jardi za Vašingtona, Kokaji neuspešan PAT.
43:6 Samjuel trčanje 10 jardi, neuspešan PAT.

SBB Vukovi su iskoristili u potpunosti prednost domaćeg terena u polufinalu plej ofa Sportklub Prve lige Srbije i pre svega zahvaljujući dominantnoj igri u prvom poluvremenu, lako ušli u finale u kojem će pokušpati da odbrane titulu prvaka. Sa druge strane, polufinale plej ofa je još jednom bio krajnji domet niških Imperatora, koji nisu našli način da se u značajnom meču odupru Beograđanima.

Na mesto organizatora igre uspešno se vratio David Hanomihl Lukić koji je sjajno predvodio svoj tim do pobede, zamenivši povređenog kvoterbeka Majlsa Gejtsa. Omiljena meta kvoterbeka Vukova i u ovom meču bio je sjajni Toni Vašington, koji je sa tri uhvaćena tačdauna bio nezadrživ za sekundari Imperatora.

Odbrana domaćina delovala je odlično, ne dozvolivši gostima da poentiraju sve do samog finiša. Da ravnoteža i balans u napadu bude apsolutina, odnosno da broj tačdaunova zemljom i kroz vazduh bude jednak, pobrinuli su se reprezentativni raninbekovi Vukova Mihailo Josović i Marko Baković, koji su zajedno sa Lukićem postigli po jedan tačdaun trčanjem, za apsolutnu dominaciju na ovom meču.

Posle vođstva 37:0 za Vukove, sa kojim se otišlo na veliki odmor, u drugom poluvremenu je na snazi bio „mercy rule“, pa je u tom delu igre viđeno samo još jedno poentiranje, a „čopor sa Ade“ je već tada mislima bio u narednim izazovima do kraja sezone (Superliga PLS, CEFL, Final four IFAF Lige sampiona).