FLEG: Indiansi šampioni Srbije

960

Posle pet godina, Inđija Indiansi ponovo su osvojili pehar namenjen najboljoj fleg selekciji Srbije, pošto su na finalnom turniru, u Obrenovcu, nadigrali sve svoje rivale.

Drugo mesto pripalo je Jagodina Black Hornetsima, koje su Inđijci u finalu savladali rezultatom 34:19, dok su u meču za treće mesto SBB Vukovi Beograd nadigrali domaće Hawkse – 25:20.

Indiansi su ove sezone pobedili u svim utakmicama, pa su sasvim zasluženo došli do trofeja. Podjednako uspešni bili su i na završnom turniru, na kom su u grupi nadigrali Obrenovčane (46:6), a zatim i Pančevo Pantherse (33:0). Hawksi su pobedom nad Pančevcima (32:12), obezbedili meč za bronzu, ali nisu uspeli da do nje i dođu.

Znatno neizvesnije bilo je u drugoj finalnoj grupi, u kojoj je svaki tim zabeležio po jedan trijumf. Vukovi su najpre nadigrali Strawberry Celtse (25:12), ali su potom poraženi od druge ekipe iz Jagodine, Black Hornetsa (32:19). A onda su, u jagodinskom derbiju, Kelti naneli prvi poraz u sezoni Hornetsima (27:20), ali su Stršljenovi ipak otišli u finale, zahvaljujući boljem poen količniku.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Aleksandar Borković iz Inđije.

Indianse su do medalje predvodili glavni trener Ivan Prskalo i njegov pomoćnik Igor Kesić, a zanimljivo je da je ovaj tim jedini bio učesnik svih dosadašnjih finalnih turnira, što dovoljno govori o kontinuiranom radu u mlađim selekcijama, iz kojih je dosta kvalitetnih igrača stiglo i do seniorskog tima, ali i reprezentativnog dresa.

FOTO: Indians