DLS: Oslabljeni Pastuvi za oproštaj od navijača

713

Neće Pastuvi iz Požarevca spokojni dočekati poslednju utakmicu koju igraju na svom terenu ove sezone, u okviru Druge lige Srbije. Uoči meča sa Lavovima iz Vršca, koja je na program u nedelju, od 16 časova na stadionu “Vojvoda Milenko” u selu Kličevac, imaju velike kadrovske probleme.

Šanse za plasman u najviši rang su izgubljene posle poraza od Pirata u prošlom kolu, pa će Požarevljani pokušati da se pobedom oduže navijačima za podršku ove sezone i uoči poslednjeg kola dođu do skora 2-2. O poteškoćama sa kojima se Pastuvi sreću, svedoči glavni trener ovog tima Nebojša Kartalija.

– U ovu utakmicu, kao i prošlu ulazimo znatno oslabljeni. Pre meča sa Zemuncima, bez razloga nas je napustio jedan od importa – Etuale Feo, a petorica startnih igrača odbrane je povređeno još od utakmice drugog kola, koju smo odigrali protiv Bora.

U navedenim činjenicama, Kartalija ne želi da umanji trijumf rivala u prethodnom kolu, niti da traži alibi, ali realno sagledava šanse uoči meča sa Vrščanima.

– Poslednji put smo sa Vrščanima igrali pre šest ili sedam sezona, pa nemamo puno informacija o njima “iz prve ruke”. Sve što znamo, videli smo na snimcima iz ove sezone. Sagledavajući okolnosti u kojima dočekujemo ovaj meč, očekujem čvrstu utakmicu. Obzirom da nam je ovo poslednja utakmica ove sezone na našem terenu, pokušaćemo da trijumfujemo i na taj način ostvarimo što je moguće bolji utisak pred našim navijačima – zaključio je Kartalija.

Vrščani, baš kao i Pastuvi, u ovaj meč ulaze sa skorom 1-2, pa će međusobni duel odlučivati o međusobnom prestižu – boljoj poziciji na tabeli na kraju Druge lige Srbije.