Veprovi ostali u trci za plej of, sigurni protiv Pantera

509

Kragujevac Wild Boars – Pančevo Panthers 45:7 (3:0, 7:7, 15:0, 20:0)

Stadion: “Čika Dača”. Gledalaca: oko 350.

Kretanje rezultata:

3:0 Ivan Živanović fild gol 22 jarde.
3:7 Šon Frizel pas 15 jardi ka Nikoli Dediću, Stefan Dedić uspešan PAT.
10:7 Mihailo Novaković trčanje 8 jardi, Živanović uspešan PAT.
17:7 Aleksa Đokić trčanje 1 jard, David Jovanović uspešan PAT.
25:7 Đokić pas 68 jardi ka Petru Goiću, Novaković uspešno pretvaranje za 2 poena.
32:7 Đokić pas 34 jarde ka Aleksi Stevanoviću, Jovanović uspešan PAT.
39:7 Novaković trčanje 13 jardi, Jovanović uspešan PAT.
45:7 Đokić pas 23 jarde ka Miloradu Živkoviću, neuspešno pretvaranje za 2 poena.

U meču koji je bio „biti il ne biti“ za Wild Boarse, kada su u pitanju njihove ambicije za plasman u plej of, iako bez startnog kvoterbeka Stefana Stefanovića, Kragujevčani su skupili redove i trijumfom nad direktnim rivalima Pančevo Panthersima uoči poslednjeg kola Sportklub Prve lige Srbije ostali u trci za doigravanje za titulu .

Dirigentsku palicu preuzeo je juniorski reprezentativac kvoterbek Aleksa Đokić, koji je zajedno sa raningbekom Mihailom Novakovićem, sjajno predvodio svoj tim do pobede. Ipak, utakmica je, naročito u prvom poluvremenu, opravdala epitet derbija kola.

Pančevci su došli sa jasnom namerom da trijumfom na gostovanju u Kragujevcu osiguraju mesto među četiri najbolja srpska kluba i početak meča je nagoveštavao da nisu daleko od tih ambicija. Odbranili su se od „trkačkog“ drajva Veprova na startu utakmice, zaustavili ih na pet jardi od svoje end zone i umesto tačdauna primili samo fild gol.

Odgovorili su na najbolji mogući način, tačdaunom pasom Šona Frizela ka Nikoli Dediću za vođstvo, na nešto manje od dva minuta pre kraja druge četvrtine. Ipak, domaći tim je znao da odgovori do odlaska na veliki odmor. Na ovom meču odlični trkač Mihailo Novaković je nastavio uz pomoć ofanzivne linije da trči kroz odbranu gostiju i na kraju pretrči poslednjih osam jardi za tačdaun i vođstvo Kragujevčana 10:7, sa kojim je završeno prvo poluvreme.

U nastavku, Panteri više nisu uspevali da ugroze odbranu Kragujevčana, koja je funkcionisala kao sat. Najpre je Dušan Petrović presekao pas gostiju i prešao 50-tak jardi pre nego što je oboren na samo jedan jard od end zone Pančevaca. Bila je to prilika koja je odmah iskorišćena, snikom Alekse Đokića za 17:7.

Opustio se tada Đokić, pustio i ruku, pa je u sledećem napadu odlično uposlio hvatača Petra Goića, koji je napravio pravi slalom kroz odbranu Pantera i utrčao u end zonu za povećanje vođstva svog tima.

Proradila je i veza iz juniorske reprezentacije, pa je Đokić pasom uposlio u poslednjoj deonici i Aleksu Stevanovića, koji je kompletirao pas dug 34 jarde, posle kojeg je bilo sasvim jasno da će domaćin slaviti pobedu (32:7).

To je potpuno demoralisalo Pantere, koji više nisu imali snage da pruže otpor Šumadincima, pa je do kraja meča domaćin još dva puta poentirao, još jednim trčanjem Novakovića, a zatim i hvatanjem Milorada Živkovića, pa je na kraju stigao do ubedljivog trijumfa.