TLS: Jagodinci se revanširali Medvedima u Sofiji

495

Sofija Bears – Jagodina Black Hornets 0:22 (0:6, 0:0, 0:3, 0:13)

Stadion u Sofiji. Gledalaca: oko 500.

Kretanje rezultata:
0:6 Đorđe Paunović trčanje 15 jardi, neuspešan PAT.

0:9 Đorđe Lunić fild gol 35 jardi.

0:16 Paunović pas 40 jardi za Bogdana Pavlovića, Đorđe Lunić uspešan PAT.

0:22 Paunović trčanje 15 jardi, neuspešan PAT.

Milulog vikenda, jagodinski Black Hornetsi revanširali su se Medvedima iz Sofije za poraz u prvom kolu Treće lige Srbije i na taj način napravili veliki korak ka osvajanju prve pozicije u Grupi Jug ovog takmičenja.

Naime, posle poraza u aprilu, kada su na svom terenu bili deklasirani rezultatom 39:6, Jagodinci su smogli snage da na revanšu u glavnom gradu Bugarske uzvrate istom merom. Za razliku od prvog meča, odbrana je delovala kao sat, ostavivši domaćina na nuli do kraja utakmice.

Iako konačan rezultat govori o ubedljivoj pobedi Jagodinaca, sve do poslednje deonice se vodio pravi rat na terenu. Hornetsi su poveli trčanjem Đorđa Paunovića u prvoj deonici i tu prednost održali do velikog odmora.

U trećoj deonici uspeli su da naprave još jedan iskorak ka trijumfu, posle uspešno izvedenog fild gola Đorđa Lunića, da bi dotukli protivnika tek u finalnom periodu, sa još dva tačdauna.

Zanimljivo je da je ovo prvi poraz Sofija Bearsa na njihovom terenu od 23. novembra 2008. godine, kada ih je poslednji put savladao tim Warriorsa iz Bukurešta rezultatom 6:2.

Pratite vesti iz američkog fudbala u Srbiji na našoj zvaničnoj facebook strani.