TLS: Srpsko takmičenje prvi put van zemlje

766

Po prvi put u istoriji američkog fudbala u Srbiji, utakmica jednog domaćeg takmičenja igraće se na teritoriji druge zemlje, pošto će Sofia Bearsi ugostiti Obrenovac Hawkse u glavnom gradu Bugarske, u subotu, od 18.30 sati.

Ovaj meč trećeg kola Prve lige Srbije grupa „Jug“, neće imati prevelikog rezultatskog značaja, jer je učešće bugarskog tima revijalnog karaktera. Obrenovčani će se za prvo mesto boriti sa Jagodina Black Hornetsima, od kojih su u prošlom kolu ubedljivo poraženi na svom terenu – 27:8.

Sa druge strane, na „Severu“ će duel Sharksa i Klek Knightsa, u nedelju od 15 časova, na Gradskom stadionu u Šapcu, biti poslednja šansa za ova dva tima da uhvate zaostatak za Sombor Celtisima, od kojih su pretrpeli poraze u prva dva kola.

– Posle poraza od Sombora očekuje nas teško gostovanje, ne toliko zbog teškog protivnika već zbog toga što ih ne poznajemo najbolje. Upravo iz tih razloga rekao bih da su šanse „pola-pola“ u ovom meču, a mi ćemo se truditi svim silama da vratimo brejk koji smo izgubili protiv Sombora i na neki način se iskupimo. Očekujem veliku borbu u Šapcu i nadam se da ćemo uspeti da prevaziđemo sve poteškoće i uzdignutih glava se vratimo sa prvim trijumfom u sezoni – rekao je Željko Đajić, glavni trener Vitezova.