TLS: Celtisi kod Vitezova, Hornetsi u Obrenovcu

847

Drugo kolo Treće lige Srbije igra se već ovog vikenda, a na programu su dve utakmice.

Posle dobrog starta i pobede nad Šabac Sharksima (15:6), Sombor Celtisi idu na noge Klek Knightsima, koji su u prvom kolu bili slobodni. Eventualnim „brejkom“ na stadionu „Mala Amerika“ u Zrenjaninu, u nedelju od 15 sati, Somborci bi načinili veliki korak ka osvajanju prvog mesta na Severu, ali je sigurno da Vitezovi neće istaći belu zastavu na svom terenu.

– Posle dugih i napornih priprema najzad dočekasmo i utakmice. Pred nama je ozbiljan rival koji nije puno promenio sastav od prošle sezone, čak se i pojačao nekolicinom igrača Vrbasa Huntersa koji ove godine ne igraju seniorska takmičenja. To govori da su oni blagi favoriti, mada smo mi spremni da se nadigravamo sa njima. Značajno smo promenili ekipu, par igrača je otišlo ili prestalo da igra, ali uspeli smo nekako da sklopimo mozaik, angažovanjem nekoliko povratnika i par mladih i perspektivnih igrača koji će činiti osnovu za ovu sezonu. Po običaju, mi ćemo juriti pobedu, jer ne znamo drugačije. Sezona, nažalost, nije duga i nema vremena za ispravke, ali kako je nama tako je i drugima. Sve u svemu, očekujem da će ovo biti zanimljiva utakmica sa starim rivalima iz Sombora i neka bolji pobedi – rekao je Željko Đajić, glavni trener Klek Knightsa.

U grupi „Jug“ Obrenovac Hawksi svoj prvi meč igraju na svom terenu „Stubline“, u subotu od 15 časova, protiv debitanata Jagodina Black Hornetsa, koji su neslavno započeli takmičenje u seniorskoj konkurenciji, porazom od Sofija Bearsa (39:6). No, taj neuspeh neće ih puno koštati, jer se mečevi sa bugarskim predstavnikom ne računaju, pa će se borba za prvo mesto voditi upravo u dvomeču ova dva kluba.

Na Severu su slobodni Šabac Sharksi, dok na Jugu odmaraju Sofija Bearsi.