Vukovi napadaju CEFL i Ligu šampiona

791

Branioci trofeja u regionalnoj CEFL ligi i vicešampionskog naslova u IFAF Ligi šampiona, beogradski SBB Vukovi, započeće odbranu ta dva naslova utakmicom sa Ljubljana Silverhawksima, u subotu od 15.30 sati, na stadionu na Adi Ciganliji.

Uvodnim pobedama u domaćem šampionatu, nad najstarijim srpskim klubom, Sirmium Legionarima (35:6) i „večitim rivalom“, Kragujevac Wild Boarsima (23:0), Beograđani su napravili sjajnu uvertiru za ovaj spektakl i nagovestili da će i ove sezone biti u odličnoj formi.

– Odbrana je pokazala svoj stav protiv Kragujevca ostavivši ih sa nulom na semaforu, specijalni timovi su postizali poene na obe dosadašnje utakmice, dok napad i dalje nezaustavljivo niže tačdaunove. Zato pozivam sve navijače Vukova da dođu i prisustvuju još jednom spektaklu američkog fudbala u Srbiji i posvedoče još jednom velikom uspehu Vukova – rekao je Miloš Tomić, ofanzivni linijaš Vukova.

Beogradski „bordo-žuti“ neće imati nimalo lak zadatak, jer im na noge dolazi tim koji je jedini pokazao da Ada nije neosvojiva tvrđava. Ovoga puta, stižu predvođeni novim kvoterbekom, Klarkom Evansom, koji je fudbalsko znanje sticao na Univerzitetu Havaji.

– Silverhawksi su naši stari znanci sa kojima već duži niz godina razmenjujemo odlične partije, iz kojih smo uglavnom izlazili kao pobednici. Nema razloga da i ovog puta ne bude tako, s obzirom na to da smo svi svesni težine koju ova utakmica nosi. Ovo nam je verovatno najteži ispit na putu za „fajnal-for“ Lige šampiona, zato su fokus i odlučnost tima podignuti na zavidni nivo, kako bismo posle subote bili stepenik bliži cilju – dodao je Tomić.

„Čopor sa Ade“ je od titule Lige šampiona prošle godine delilo samo 23 sekunde, kada su Helsinki Roostersi postigli tačdaun uz pretvaranje za dva poena i preokrenuli rezultat za trofej u samom finišu (36:29). Ovoga puta žele da isprave greške i odu korak dalje.

– Prošle godine titula je bila tako blizu, a sada za nju grizemo još jače. Istina, tim nam se malo promenio, otišli su stari, stigli novi igrači, ali motiv i cilj su i dalje isti. Ova utakmica je dvostrukog značaja, jer se boduje za dva takmičenja. Igramo pred domaćom publikom, protiv više nego iskusne ekipe koju svi dobro znamo, ali to posmatram kao još jednu tešku prepreku do zlata. Obežavam pravi spektakl i, bez lažne skromnosti, verujem u moj „čopor“ – zaključio je Marko Milovanović, jedan od stubova odbrane Vukova.

U grupi Istok, pored ova dva tima nalaze se još turski Istanbul Bogazici Sultans, kojima Vukovi gostuju 2. maja, a samo prvoplasirana ekipa izboriće plasman na završni turnir, pa prostora za grešku nema.