Lideri posle 2. kola Prve lige Srbije

843

Pored tačdaun liste, od ove sezone, kao pilot projekat Srpska asocijacija američkog fudbala krenula je sa vođenjem statistike posle svakog kola elitne Prve lige Srbije. Statistika se vodi na osnovu snimaka koje klubovi dostavljaju posle utakmica, a biće objavljivana između dva kola. Kvalitet i tačnost statistike u velikoj meri zavise od kvaliteta snimaka koje klubovi organizatori dostavljaju, pa su moguće određene nepreciznosti.

Posle prva dva kola, iako je predvodio tim protiv dva favorita i do sada neporažena tima, SBB Vukovima i Panthersima (oba tima po 2-0), među kvoterbekovima se izdvojio Patrik Rajli iz Sirmium Legionara. On je sa 291 prebačenih jardi (3 tačdauna) pasom izbio na vrh liste, dok ga u stopu prati Aleksander Mekin (GAT Dukes) sa 266 prebačenih jardi (2 tačdauna pasom).

Među trkačima, i pored poraza u večitom derbiju i pređenih samo 39 jardi iz 12 nošenja, na vrhu liste je ovogodišnja akvizicija Wild Boarsa, Džejms Lanford, sa ukupno pretrčanih 199 jardi. U ovoj kategoriji se konkurencija zaoštrila već posle drugog kola, pa su odmah za njim raningbek Imperatora iz Niša Ričard Samjuel sa 158 pretrčanih jardi (samo na jednoj utakmici) i hvatač Novosađana Wilijam Pauel  koji je iz trkačkih akcija prešao 155 jardi (5 TD). Jedini Srbin među prvih pet u ovoj kategoriji je Marko Baković iz SBB Vukova, na četvrtoj poziciji sa pretrčanih 135 jardi.

Po broju uhvaćenih jardi mrtva trka se vodi između Miroslava Simića (Legionari) sa 141 uhvaćenim jardom i pomenutog vajdrisivera Djuksa Vilijema Pauela (136 jardi). Među pet najboljih, ispod 100 jardi posle dva kola, su Stefan Mitrović iz Anđeoskih ratnika, Strahinja Bilić (Dukes) i Džejms Lengford (Wild Boars).

Strong sejfti Wild Boarsa i reprezentacije Srbije Đorđe Petrović blistao je na derbiju sa Vukovima, ali njegovih 7 obaranja nije pomoglo njegovom klubu. Ipak, jeste njemu da se izdvoji na vrhu liste najboljih defanzivaca sa ukupno 10 obaranja. Samo jedno obaranje manje na svom kontu imaju Radomir Nikolić, Džordan Kiket (Inđija Indians), Vlada Šuman (Sirmium Legionari) i Mirko Slavković (Angel Warriors), pa se čini da će i ova trka biti izuzetno zanimljiva.

TOP 5 posle 2. kola Sportklub Prve lige Srbije

Statistika 2. kolo SAAF Prve lige Srbije

*utakmica 1. kola Niš Imperatori – Pančevo Panthers je registrovana službenim rezultatom 35:0 i nije statistički obrađena, pa igrači ovih klubova imaju jednu utakmicu manje.