Imperatori pokorili Inđiju

655

Inđija Indians – Imperatori Niš 24:32 (0:8, 8:12, 0:6, 16:6)

Stadion: FK Hajduk Beška. Gledalaca: 100.

Kretanje rezultata:
0:8 Ričard Samjuel trčanje 5 jardi, Džoel Lej pretvaranje za dva
0:14 Samjuel vraćanje fambla 60 jardi, neuspešno pretvaranje za dva
8:14 Goran Zec vraćanje kik-ofa 80 jardi, Ivan Prskalo pretvaranje za dva
8:20 Samjuel trčanje 15 jardi, neuspešno pretvaranje za dva
8:26 Lej trčanje 5 jardi, neuspešno pretvaranje za dva
8:32 Samjuel trčanje 40 jardi, neuspešno pretvaranje za dva
16:32 Nemanja Knežević trčanje 2 jarda, Stefan Borković pretvaranje za dva
24:32 Čarls Bab trčanje 2 jarda, Goran Zec pretvaranje za dva

Još jedan okršaj ljutih protivnika, Inđija Indiansa i Imperatora Niš, koji su veliko rivalstvo začeli pre tri godine u baražu za Superligu, pripao je timu iz grada na Nišavi – 32:24. Tako su Indiansi propustili drugu priliku da se na svom terenu revanširaju Nišlijama za tadašnju eliminaciju.

Goste je još jednom do pobede predvodio sjajni Ričard Samjuel, koji je ponovo pokazao da Imperatori nisu pogrešili što su ga zadržali u svojim redovima. Postigao je sva tri tačdauna za svoj tim u prvom poluvremenu, dva trčanjem i jedan vraćanjem fambla, dok je domaće u igri zadržao Goran Zec, poentiranjem nakon kik-ofa – 20:8.

I u drugom poluvremenu Nišlije su nastavile da lome rivala trčanjime, pa je do end zone stigao i drugi Amerikanac iz njihvoih redova, Džoel Lej, a zatim je Samjuel četvrtim tačdaunom otklonio sve dileme oko pobednika – 32:8.

Do kraja susreta Inđija je zaigrala nešto agresivnije, ali je vremena bilo tek da stigne do časnog poraza, trčanjima Nemanje Kneževića i Čarlsa Baba, pa su bodovi sasvim zasluženo otišli niškom timu, koji je gotovo sve vreme imao osetno vođstvo.