Panteri do 2-0, kasno paljenje Legije

625

Sirmium Legionaries – Pančevo Panthers 13:27 (0:0, 0:13, 0:6, 13:8)

Stadion 25. maj. Gledalaca: oko 300.

Kretanje rezultata:

0:7 Šon Frezel pas 15 jardi ka Vladimiru Trajanoviću, uspešan PAT.

0:13 Stefan Dedić trčanje 8 jardi, neuspešan PAT.

0:19 Frizel pas 15 jardi ka Bratislavu Bošnjaku, neuspešno pretvaranje za 2 poena.

6:19 Pet Rajli pas 15 jardi ka Miroslavu Simiću, neuspešan PAT.

13:19 Rajli pas 99 jardi ka Miroslavu Simiću, Marko Đukić uspešan PAT.

13:27 Frizel pas 20 jardi za Trajanovića, uspešno pretvaranje za 2 poena.

Drugim trijumfom u isto toliko kola Sportklub Prve lige Srbije, Pančevo Panthersi pokazali su da ambicije proglašene pre početka sezone nisu bile bez osnova. Naime, oni su zabeležili i drugu pobedu na gostovanjima, na taj način napravivši ogroman korak ka plej ofu.

Posle igre bez poena u prvoj deonici, Pančevci su prvi uspeli da poentiraju u duelu sa rivalima i velikim sportskim prijateljima iz Sremske Mitrovice. Legionari nikako nisu uspevali da nađu ključ za odbranu Pančevaca, dok je sa druge strane Šon Frizel pasom od 15 jardi ka Vladimiru Trajanoviću obezbedio svom timu ulazak u end zonu domaćih za vođstvo.

Usledilo je u drugoj deonici i trčanje Stefana Dedića, reprezentativnog raningbeka, posle kojeg su Panteri mogli znatno mirnije da odu na veliki odmor. Frizel je u nastavku meča pronašao i Bratislava Bošnjaka, koji je drugim tačdaunom pasom Pančevaca u ovom meču doveo goste do vođstva, koje je obezbeđivalo mirnu završnicu.

Da to ne bude tako, postarao se Pet Rajli, koji je dva puta u poslednjoj doenici bacio pas ka Miroslavu Simiću za tačdaun, posle kojih je Legija objasnila da se ne može odneti pobeda iz Sremske Mitrovice bez borbe. U tom trenutku, domaćin je prišao na 19:13, ali Pančevci nisu dozvolili preokret. Šon Frizel je još jednom preuzeo stvar u ruke, ponovo uposlio Trajanovića za tačdaun, definitivno obezbedivši trijumf svog tima.