PLS: Ratnici se nadaju, Vojvode žele 2-0

773

Posle poraza od Wild Boarsa u Kragujevcu na startu šampionata (45:14), pred Anđeoskim ratnicima iz Čačka je još jedan težak protivnik, jer im u goste dolaze novosadske Vojvode, još jedan tim koji ove sezone ima najviše ambicije. Utakmica je zakazana za nedelju, a početni udarac na stadionu FK “Borac” biće izveden u 15 časova.

Angel Warriorsi su u neizglednoj situaciji ove sezone, obzirom da trener Saša Stojanović nema dovoljno “dugu klupu”. Odlazak velikog broja igrača uoči ove sezone, pomalo iznenađujući, učinio je da po povratku u elitu Čačanima mnogi predviđaju borbu za goli opstanak. Međutim, da borbeni duh ne napušta tim iz grada kraj Morave, govore i reči Miloša Jevremovića, koji je u teškom trenutku za klub odlučio da se vrati iz penzije i još jednom pomogne Ratnicima, ličnim primerom pokazavši koliko ceni klupski dres.

– Koliko sma obavešten, ekipa iz Novog Sada je ove godine mnogo jača nego što je to bio slučaj prethodne, tako da ćemo morati puno da radimo ne bismo li se taktički maksimalno pripremili. Opet smo u deficit sa igračkim kadrom, ali treniramo jako, a ratnički instinkt nam daje dodatnu snagu da se borimo za pobedu, bez ozira na snagu rivala. Naša blaga prednost je to što igramo na domaćem terenu, pa verujem da igra sa što manje grešaka i dobra koncentracija na dešavanja na terenu mogu da nas dovedu do trijumfa – rekao je Jevremović, bivši hvatač reprezentacije Srbije.

Sa druge strane, iz redova Novi Sad GAT Dukesa još jedan veteran po stažu u američkom fudbalu na poziciji vajdrisivera i reprezentativac Srbije, pretiće Ratnicima. Andrej Puškaš je svestan da njegov tim u prvom kolu, uprkos pobedi nad Inđija Indiansima (21:7) nije krenuo kako se očekivalo u Srpskoj Atini.

– Obzirom da smo u prošlonedeljnom meču sporo krenuli, očekujem da protiv Ratnika mnogo bolje otvorimo utakmicu pre svega u fazi napada. Cilj nam je da umnogome unapredimo igru u odnosu na premijerno izdanje. Domaćin ima reputaciju kluba koji redovno izbacuje talentovane igrače iz juniorskog pogona, ali mislim da u ovom trenutku nema postavu koja može da nam parira na terenu tokom sve četiri četvrtine. Zato bi sve osim naše pobede bilo iznenađenje. Planiramo da se iz Čačka vratimo sa skorom 2-0 uoči uskršnje pauze – istakao je Puškaš.