Đorđe Mitrović povećao koloniju Srba u švedskim Grifinima

829

Vladimir Uzelac i Branko Mutić neće biti jedini Srbi koji će u narednoj sezoni nastupiti u švedskim Grifinima. Njima se pridružio i Đorđe Mitrović, hvatač koji je u Srbiji igrao za Sombor Celtise i Grofove iz Novog Kneževca, ali koji već ima međunarodnog iskustva, obzirom da je nastupao u Savannah Warrioirsima (Southeast football league – SAD) i Udine Draghi Udine (Italija).

Kako je objavljeno na sajtu švedskog kluba, Đorđe Mitrović je na probi u Malmeu bio u januaru, a u Švedsku će otići krajem marta, kada će se pridružiti novim saigračima. Šveđani ističu njegov talenat kao presudan za izbor, ali i radnu etiku, kao i da bi mogao značajno da napreduje u njihovim redovima.

– Biće mi izuzetno velika čast da ove sezone igram za Griffinse. Pripremao sam se ozbiljno i veoma naporno, a sav trud se konačno na kraju i isplatio. Ponosan sam što sam se pridružio izuzetno dobroj ekipi koja je sjajno organizovana i koja ima tako bogatu istoriju. Ovo će biti novi izazov za mene da igram za bivšeg šampiona u jednoj od najjačih liga u Evropi, Švedskoj Superseriji. Sa druge strane osećam i ogromnu obavezu da u potpunosti opravdam ukazano poverenje menadžmenta kluba, zato ću nastaviti da treniram još jače je osećam da u svemu ovome ne predstavljam samo sebe nego i svoju zemlju Srbiju – istakao je Mitrović.

U izjavi za sajt švedskog kluba, Mitrović je istakao da želi da se dobrim igrama na Skandinavskom poluostrvu dokaže i izbori mesto u reprezentaciji Srbije u nekoj od narednih akcija.

– Daću sve od sebe da ostavim dobar utisak ove sezone u Griffins-ima, i pomognem ekipi da ostvari što bolji rezultat. Nadam se da će sav ovaj trud i dobre igre u Griffins-ima biti dobra preporuka i pomoći mi da ove godine konačno obučem dres reprezentacije Srbije. To mi je san još od kako sam prvi put kročio na teren i uhvatio svoju prvu loptu – zaključio je Mitrović.

Ekipa iz Malmea u svojim vitrinama ima šampionasko zvanje iz 2007. godine, sa odličnom klupskom infrastrukturom, koja podrazumeva stadion, klupsku teretanu, kao i mogućnost da održava treninge na zatvorenom terenu sa veštačkom travom u zimskim (lošim) vremenskim uslovima.

Zanimljivo je da u ovom timu igra još jedan Srbin, Aleksandar Tomović, koji igra na poziciji hvatača i ima pravo nastupa za reprezentaciju Srbije. On je malo poznat domaćoj javnosti, obzirom da je rođen u Nišu, a u Švedskoj živi od svoje 2. godine.