ESTŠ “Nikola Tesla” osvojila turnir srednješkolaca u Kraljevu

2856

Turnir kraljevačkih srednjih škola u flegu, okupio je više od 25 srednješkolaca, a pobedu je odnela ekipa Elektro-saobraćajne tehničke škole “Nikola Tesla”. Oni su do prvog mesta na turniru u američkom fudbalu u Kraljevu došli savladavši dosadašnje prvake, ekipu Ekonomsko-trgovinske škole.

Po drugi put  u organizaciji KKAF Kraljevske Krune uspešno je održan fleg turnir srednjih škola Kraljeva, u američkom fudbalu.  Kao i prošle godine, u fiskulturnoj sali OŠ “IV kraljevački bataljon” nastupilo je četiri ekipe iz tri srednje škole: Gimnazije, dva tima iz Elektro-saobraćajno tehničke škole “Nikola Tesla” i Ekonomsko-trgovinske škole.

U prvoj utakmici ekipa Elektro-saobraćajne škole, predvođena Sašom Savićem je relativno lako savladala favorizovani tim Gimnazije (20:6), za koji su igrala dva nekadašnja igrača šampionskog fleg tima Kruna.

U narednom susretu dotadašnji prvak, tim Ekonomsko-trghovinske škole se pomučio da bi došao do plasmana u finale, jer je nekoliko puta je hvatao priključak protiv drugog tima Elektro-saobraćajne škole, a zatim i slavio pobedu. Bio je to najuzbudljiviji meč, završen jednim poenom razlike (39:38).

fleg turnir srednjih skola kraljevo

U meču za treće mesto, ekipa Gimnazije je lako savladala drugi tim Elektro-saobraćajne škole (53:18), da bi zatim u finalu ekipa Elektro-saobraćajne škole “Nikola Tesla” sa 66:30 prilično ubedljivo savladala prošlogodišnje šampione.

I ove godine cilj ovog turnira je bio okupljanje i animiranje novih potencijalnih igrača iz srednjih škola da počnu da treniraju u klubu američki fudbal, a kasnije i da se priključe KAF Kraljevo Royal Crowns. Timove od po šest igrača, među kojima su najviše dva bila iz redova Kruna, su formirali iskusni igrači kraljevačke ekipe u svojim školama gde su učenici. Nakon ovog turnira u Krunama očekuju novi priliv igrača u juniorski tim, kada budu krenuli sa pripremama tokom aprila.