Majls Gejts novi kvoterbek Vukova

745

Vođa napada beogradskih SBB Vukova u novoj sezoni, u kojoj će se ponovo boriti za trofeje na tri fronta, biće Amerikanac Majls Gejts.

Dvadesetčetvorogodišnji kvoterbek nastupao je za San Francisco City College i West Georgia University, ali se nije mnogo naigrao, zbog povrede zgloba.

Međutim, sav svoj raskošni talenat iskazao je pokazao je u poluprofesionalnim Pacifica Islandersima, koje je tri puta predvodio do šampionata, pa stručni štab Vukova smatra da je pravo rešenje za njihov napad.

– Drago mi je što je Majls postao deo naše porodice. Radi se o vrhunskom atleti i tzv dual-threat igraču koji igra na pozicijama kvoterbeka i risivera i navikao je da pobeđuje. Sa obzirom na to da je i najbolji srpski kvoterbek u Vukovima, David Hanomihl Lukić, Majls će na risiveru biti još jedna opcija u napadu i prilika da David pokaže zašto je prvi kvoterbek reprezentacije Srbije – rekao je Brajan Mejper, trener Vukova.

Majlsu će ovo biti prvi inostrani angažman u karijeri.

– Oduševljen sam što sam potpisao za Vukove i što ću imati šansu da zaigram u drugoj zemlji i da se pokažem pred srpskom publikom. Vukovi su napravili sjajan izbor i to ću dokazati veoma brzo i neću ih razočarati. Video sam da je finale Lige šampiona baš na moj rođendan, tako da već znam koji poklon želim. Ajmo Vukovi – kazao je Majls.

O kakvom je igraču reč, pogledajte na ovom snimku.