Srbi ozbiljni kandidati za Tim sveta

953

U subotu, od 17 časova, u Dalasu će se odigrati tradicionalni duel SAD protiv Sveta, a veliku šansu da u njemu nastupe imaju trojica naših predstavnika: Stefan Mitrović, Aleksa Denović i Miloš Stankić.

Naime, na skrimidžu odigranom u četvrtak, Denović i Mitrović su startovali u ekipi Sveta, dok je i Miloš Stankić takođe imao priliku da zaigra, pa postoji realna šansa da će bar neko od njih, ako ne i sva trojica, biti prvi Srbi koji će naći mesto u Razvojnom timu sveta.

Zaista sam srećan što sam deo ovog kampa, ali i ponosan što mogu da predstavljam Srbiju – rekao je iz Dalasa Stefan Mitrović, kome je posle rangiranja SAAF platio troškove odlaska na ovaj događaj. – Nadam se da će treneri, koji su zaista odlični, primetiti moj trud i zalaganje i pružiti mi šansu da predstavljam World Team u utakmici protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Sa velikim oduševljenjem je u kraljevskim Krunama propraćena vest o tome da će i talentovani Aleksa Denović biti užem krugu kandidata za učešće na ovom susretu.

– Dosta toga smo naučili i unapredili za ovo kratko vreme, iako je konkurencija zaista izuzetna na svim pozicijama. Kao i moji ostali saigrači iz Srbije, dajem sve od sebe na svakom treningu, sa nadom da ću zaigrati i na utakmici – reči su Denovića.

mitrovic stankic i denovic

Miloš Stankić, treći Srbin u Dalasu, takođe biranim rečima govori o iskustvu učešća u Development timu.

– Dolazak u Ameriku, na ovaj kamp, za mene predstavlja veliko i novo iskustvo i veliki podstrek za nastavak karijere u fudbalu. Organizacija kampa, kao i znanje trenera su na izuzetno visokom nivou, pa mogu samo da dodam da sam zaista srećan što sam deo ovog tima – istakao je Stankić.

Srbija je imala predstavnike u Razvojnom timu Sveta u periodu od 2011. do 2014. godine, ali nijedan od sedmorice nije uspeo i da se izbori za minute na terenu na utakmici sa vršnjacima iz SAD.

Podsetimo, dosadašnji učesnici kampa su bili:

2014. Nikola Simović i Djordje Petrović (Wild Boars). 

2013. Mihailo Josović (Angel Warriors).

2012. Vojislav Milenkovic (Panthers).

2011. Mladen Stojanović, Nemanja Lazarević (Vukovi), Strahinja Stepović (Royal Crowns), Vuk Vučković (trener, Royal Crowns).