Stefanović i Goić povratnici u Verpove

749

Prva dva velika pojačanja za narednu sezonu Kragujevac Wild Boarsi dobili su u povratnicima iz niških Imperatora, kvoterbeku Stefanu Stefanoviću i risiveru Petru Goiću.

Momci koji su ponikli u Veprovima vraćaju se u grad na Lepenici nakon što su predvodili Nišlije do najvećeg uspeha u klupskoj istoriji – plasmana u polufinale Superlige.

Stefanović je u Vajld borsima počeo da trenira sa 12 godina, a prošlogodišnji prelazak u redove Imperatora usledio je kako bi dobio ulogu prvog kvoterbeka. Upravo tu funkciju trebalo bi da obavlja i u predstojećoj sezoni.

Nije bilo teško doneti odluku da se vratim u Veprove. Kroz igru u tom klubu sam i zavoleo ovaj sport i godinama se borio uz njih za pobede. U predstojećoj sezoni očekujem što više pobeda i siguran sam da možemo postati šampioni Srbije. Nadam se da će moj povratak i nova iskustva dati doprinos ovom zamišljenom cilju – rekao je Stefanović.

stefan stefanovic wild boars

Dvadesetjednogodišnji kvoterbek igrama u niškom timu pokazao je da je konačno stasao za prvog vođu napada. Sa 12 bačenih pasova za tačdaun našao se među tri najbolja kvoterbeka u Superligi u tom segmentu.

– U Imperatorima sam sem novog iskustva stekao i dosta novih prijatelja. Bilo je jako zanimljivo oprobati se u novom timu sa novim ljudima, u skroz novom okruženju. Znao sam da je to jako dobar i kvalitetan tim, ali je opet trebalo da prođe malo vremena da se i uigramo. Sve je bilo odlično, tako da sam sa zadovoljstvom bio deo tog tima – kazao je Stefanović.

Za razliku od Stefanovića, hvatač reprezentacije Srbije, Petar Goić, u Nišu je proveo tri sezone, tokom kojih je bio jedan od najzaslužnijih što se tim najpre domogao Superlige, potom izborio opstanak i na kraju stigao do polufinala. U prvoj sezoni u dresu Imperatora poneo je i titulu MVP-a Prve lige Jug.

Završio sam sve obaveze o fakulteta u Nišu, pa je i logičan sled događaja bio da se vratim u tim u kom sam naučio sve o američkom fudbalu. Upoznao sam pre svega dosta novih kvalitetnih ljudi i igrača. Značilo mi je mnogo što sam uspeo da uporedim sistem, rad i sve ostalo što ide uz klub koji nije tako visoko rangiran kao Veprovi. Značilo je, takođe, što sam imao svoj doprinos i u napretku samih Imperatora. Izuzetno bitna činjenica je da kada ima problema u klubu na bilo kom polju, uvek se treba vratiti na osnove i odatle krenuti u napredak. To je možda i glavna naučena lekcija iz niških Imperatora – istakao je Goić.

Petar Goic1

Kao MVP Juniorske lige Srbije 2010, Goić je nagovestio ogroman potencijal, ali je zbog obaveza na fakultetu u Nišu, morao da napusti Veprove i preseli se u Imperatore.

Od kada sam otišao, Veprovi nisu osvojili titulu šampiona Srbije, pa postoji izuzetna želja za povratkom pehara u Kragujevac. Pun sam entuzijazma i jedva čekam da počnem s treninzima, da izađem na teren i da nižemo pobede. Sam povratak me toliko raduje da brojim dane kada ćemo se skupiti i zaigrati našu igru. Izuzetno će mi biti drago i daću sve od sebe da moje prisustvo u timu doprinose boljitku – zaključio je Goić.