JLS Sever: Bitka Legionara, Indiansa i Vukova za polufinale

571

U poslednjem kolu grupe „Sever“ Juniorske lige Srbije, tri tima boriće se za dva mesta u polufinalu.

Trenutno su u najboljoj poziciji Sirmium Legionariesi koji u subotu od 15 sati, na Adu Ciganliju, u goste beogradskim Vukovima, odlaze sa maksimalnim učinkom.

U slučaju trijumfa, Legionari sa prvog mesta odlaze u plej-of, zajedno sa Inđija Indiansima, ali ih čak i poraz od 19 razlike vodi u polufinale. Mitrovčani bi mogli da se nađu u doigravanju i ako pretrpe veći neuspeh, ali pod uslovom da Indiansi izgube u Kikindi.

Vukovi su posle ubedljivog poraza u Inđiji u prošlom kolu (41:9), znatno umanjili šanse za plej-of. Pobeda je za njih imperativ, a ako Indiansi trijumfuju, ona mora da bude ubedljivija od „plus 20“.

Za Inđija Indianse kalkulacija nema. Pobeda na gostovanju Kikinda Mammothsima, u nedelju od 13.30 časova, na stadionu „ŽAK“, donosi im plej-of, čak i ako uđu u „trougao“ sa Vukovima i Legionarima, u kom trenutno imaju najbolji poen količnik.

Ni poraz ih neće koštati ako Legionari pokore Adu, dok bi u suprotnom, završili odbranu vicešampionskog naslova.

Sa druge strane, Mamuti su ostali bez šansi, ali mogu da budu zadovoljni ovosezonskim učinkom, jer su, uprkos samo jednom trijumfu, bili „tvrd orah“ za mnogo iskusnije timove u ovom takmičenju.

Bez prevelikog takmičarskog značaja je duel Pančevo Panthersa i Novi Sad Wild Dogsa, u subotu, od 13 sati, na terenu SC „Mladost“.

Ali, daleko od toga da će izostati žar na terenu, jer su dvostruki osvajači ovog takmičenja, Panteri, prikovani za dno tabele i žele počasnu pobedu, dok se Divljim psima, posle debitantskog trijumfa nad Mamutima u prošlom kolu, osladio ukus pobede.