JLS Jug: Veprovi pregazili Imperatore

576

Kragujevac Wild Boars – Imperatori Niš 35:6 (13:0, 15:0, 7:6, 0:0)

Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“. Gledalaca: 100.

Kretanje rezultata:
6:0 Novak Jurišić vračanje intersepcije 45 jardi, neuspešan PAT
13:0 Aleksa Đokić trčanje 35 jardi, David Jovanović PAT
21:0 Đokić trčanje 3 jarda, Aleksa Stevanović pretvaranje za dva
28:0 Đokić pas 15 jardi ka Aleksi Stevanoviću, Jovanović PAT
35:0 Đokić pas 12 jardi ka Stevanoviću, Jovanović PAT
35:6 Lazar Koković trčanje 60 jardi, neuspešno za dva

Aktuelni šampioni Juniorske lige Srbije, Kragujevac Wild Boarsi, stigli su do prvog trijumfa u novoj sezoni, pošto su u četvrtom kolu, na svom terenu, nadigrali niške Imperatore – 35:6.

Veprovi su tokom većeg dela susreta bili odlični u odbrani, često dovodivši napad u solidnu startnu poziciju. Sasvim zasluženo su defanzivci načeli protivnika u prvom posedu, kada je Novak Jurišić vratio intersepcije duž polovine terena (6:0). Nedugo zatim, raspoloženi kvoterbek Aleksa Đokić udvostručio je prednost, trčanjem za 35 jardi i konačan rezultat prve četvrtine (13:0).

Zatim se Đokić još tri puta upisao u poentere, najpre snikom, a potom i asistencijama ka Aleksi Stevanoviću, pa je već na startu treće četvrtine sve bilo rešeno – 35:0.

Ipak, gosti su uspeli da dođu do počasnih poena, trčanjem za 60 jardi Lazara Kokovića, koji je tokom čitavog meča bio najveća opasnost za odbranu Kragujevčana.

Nišlije su se trećim porazom oprostile od plej-ofa, dok Kragujevčani imaju pobedu i poraz i prava borba im tek predstoji.