JLS Jug: Stefan Mitrović “het-trikom” poveo Ratnike protiv Kruna

648

Čačak Angel Warriors – Kraljevo Royal Crowns 24:12 (8:6, 6:6, 8:0, 2:0)

Stadion: BIP. Gledalaca: oko 250.
Kretanje rezultata:

8:0 Bojan Ćumurović pas 39 jardi za Stefana Mitrovića, Tadić pretvaranje za 2 poena.
8:6 Lazar Pejković pas 12 jardi ka Filipu Bradiću, neuspešan PAT.
14:6 Mitrović trčanje 43 jarde, neuspešan PAT.
14:12 Pejković pas 8 jardi ka Bojanu Rajčiću, neuspešan PAT.
22:12 Mitrović trčanje 20 jardi, Ćumurović pretvaranje za 2 poena.
24:12 Sejfti.

 

Posle velike borbe, naročito u prvom poluvremenu, Anđeoski ratnici iz Čačka uspeli su da savladaju na svom terenu Kraljevske Krune, u okviru 4. kola Juniorske lige Srbije, Grupa Jug.

Čačani su od samog početka meča preuzeli vođstvo, najpre pasom Ćumurovića za Mitrovića, posle kojeg je usledilo pretvaranje Tadića za dva poena. Ispostavilo se da je u prvom poluvremenu upravo to pretvaranje i napravilo razliku, pošto u nastavku nijedan tim do velikog odmora nije uspevao da realizuje pretvaranje posle postignutog tačdauna.

Kraljevčani se nisu predavali. Na svaki tačdaun protivnika, odgovarali su istom merom i konstantno disali za vrat u prvom poluvremenu. Tako je reprezentativni kvoterbek Lazar Pejković uposlio Filipa Bradića za 8:6, ali je problem predstavljala realizacija ekstra poena.

Mitrović je došao do drugo tačdauna, pošto je poentirao ovog puta dugim trčanjem, kojim je domaći tim ponovo pobegao Krunama na +8 (14:6). Međutim, i na to je Pejković imao odgovor, samo što mu je ovog puta meta bio Bojan Rajčić, postigavši rezultat prvog poluvremena.

Ipak, u nastavku gosti više nisu uspeli da poentiraju, jer je odbrana Ratnika značajno podigla nivo igre. Mitrović je stigao i do trećeg tačdauna u trećoj četvrtini, a pretvaranje Ćumurovića je označilo i da će protivniku trebati više od jednog maksimalno realizovanog poseda ako hoće da izjednače. Gosti ipak nisu imali snage za to, a sejfti u poslednjoj četvrtini označio je i kraj svih nadanja Kruna da mogu da dođu do preokreta.