Novi vođa napada „orlova“ spreman za Švajcarce

1334

U poslednje tri godine reprezentacija Srbije trpela je brojne promene na poziciji prvog kvoterbeka, najvažnijoj u američkom fudbalu, pa je u poslednje tri akcije ušla sa tri različita igrača na tom mestu.

Naime, posle Đorđa Avramovića koji je 2012. godine sa našim nacionalnim timom osvojio Evropsko prvenstvo C grupe, na B Prvenstvu starog kontinenta prošlog leta Rastko Jokić predvodio je srpski tim do opstanka, a u prijateljski susret sa Švajcarcima, 19. oktobra u Vinterturu, „orlove“ će povesti David Hanomihl Lukić.

Hanomihl Lukić je ujedno i jedini kvoterbek koji je učestvovao u dva okupljanja reprezentacije u poslednje tri godine, jer je prošle sezone u Italiji bio rezerva Jokiću. U Milanu je strpljivo čekao svoju šansu, a kada ju je dobio u pobedi nad Španijom (30:0), iskoristio ju je na pravi način.

Mnogo mi je značio nastup na Evropskom prvenstvu u Milanu, s obzirom da sam u Vukovima uvek bio rezervni kvoterbek. Turnir je bio veoma kvalitetan, stekao sam ogromno iskustvo i napredovao u igri. Mislim da sam u utakmici sa Špancima pokazao da sam spreman da podnesem teret prvog kvoterbeka reprezentacije – rekao je

On je dodao da se igra napada neće mnogo menjati u odnosu na prethodne utakmice i podvukao da je zadovoljan odrađenim pripremama na Kopaoniku.

david lukic (2)

Plejbuk je praktično isti, uz male promene. Sve se svodi na iste akcije i isti princip igre, tako da smo se lako privikli. Ekipa je super, ima dosta novih ljudi, ali smo se dobro uigrali i verujem da smo spremni za Švajcarce – kazao je novi prvi kvoterbek Srbije.

David ističe da su Švajcarci u ovom trenutku bolji rival od prvobitno planiranih Slovenaca.

Švajcarci igraju duže od Slovenije i smatram da će nam biti bolji test za predstojeće izazove. Igrali smo 2012. protiv njih i dobili ih u finalu C Evropskog prvenstva. Sigurno je da su i oni pretrpeli određene promene, ali nema sumnje da imaju dobru reprezentaciju. Ipak, verujem u svoj tim i mislim da imamo šanse da ih opet pobedimo – zaključio je Hanomihl Lukić.

Pored reprezentacije, Lukić sve bolje partije pruža u dresu Vukova, a u minuloj sezoni imao je čak više tačdaunova od američkog kvoterbeka Šona Raterforda. Velike nade u njega polaže i ofanzivni koordinator Srbije, Aleksandar Ristić Alf, koji ističe da David poseduje dosta kvaliteta da bude stvarno dobar kvoterbek, ali da bi to postigao ima još mnogo da radi.