KAMP SENIORA: Švajcarci obradovali reprezentativce

524

Vest o tome da će umesto Slovenije, koja je odustala od učešća na Balkan Bowlu, nacionalni tim Srbije ipak odigrati planirani prijateljski meč, ali sa reprezentacijom Švajcarske, oraspoložila je dodatno reprezentativce naše zemlje, koji se nalaze na trening kampu na Kopaoniku. Na pripremama koje se odvijaju u hotelu „Junior“, u mestu Brzeće, to je dalo dodatni stimulans izabranicima selektora Džordža Šarčevića.

Dok su napad i odbrana uigravali akcije na skrimidžu u okviru subotnjeg jutranjeg treninga, četvrtog dana priprema (10-15. septembar), iskusni lajnbeker Aleksandar Anđelković stajao je na sajd lajnu zajedno sa saigračem i imenjakom, Aleksandrom Jovanovićem. Lakše povrede naterale su ovaj par lajnbekera da na kratko pauziraju i sa strane pažljivo prate rad saigrača.

– Mislim da bolje da igramo protiv Švajcaraca, pošto se definitivno radi o kvalitetnijem rivalu od reprezentacije Slovenije. Za ovaj tim je bolje da imamo što jaču proveru, kako bismo stekli dodatno iskustvo i unapredili našu igru. Ekipa je sastavljena od vrlo motivisanih igrača, koji vredno treniraju i potpuno su zaslužili da budu pozvani od strane selektora Šarčevića i njegovog stručnog štaba. Verujem da ćemo biti dobro pripremljeni za duel u Cirihu – rekao je Aleksandar Jovanović.

Reprezentacija kamp Kopaonik 2014 (1)

Iza Aleksandra Anđelkovića je decenija igranja američkog fudbala, jedan je od najiskusnijih u srpskom taboru. Smatra da će ovo biti drugačiji duel u odnosu na onaj iz 2012. godine, kada smo slavili u finalu Evropskog prvenstva C grupe u Hohenemsu.

– Mi smo ove godine u drugom sastavu, a pored novih igrača i stručni štab je doživeo promene u odnosu na tim koji se pre dve godine suprotstavio Švajcarcima. Međutim, siguran sam da će i Švajcarci igrati u potpuno drugačijem timu. Njihovi najjači klupski aduti, Cirih, Hohenems i Kalanda, baziraju se na velikom broju igrača koji imaju dvojne pasoše, koji dolaze iz SAD, Nemačke… Ovaj meč neće promeniti neku sliku na mapi evropskog fudbala, bez obzira na ishod, ali će nama pokazati na koga se od brojnih mladih igrača iz našeg tima može računati u narednom periodu. Švajcarci imaju dužu tradiciju u odnosu na Slovence, definitivno je bolje što ćemo igrati sa njima. Iako su oni Mislim da ćemo posle ovog kampa biti spremniji od njih – zaključio je popularni Aleks.