Siniša Mali: Podrška da Beograd bude domaćin Lige šampiona

2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa delegacijom Srpske asocijacije američkog fudbala i najavio pomoć grada u popularizaciji ovog sporta. Razgovoru je prisustvovao i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak. Ekipa Vukovi Beograd osvojila je prošlog vikenda drugo mesto Lige šampiona Evrope u Francuskoj.

– Američki fudbal je relativno mlad sport u Srbiji jer aktivno postoji samo deset godina. Ove godine imali smo prekretnicu kada je ekipa Vukovi Beograd osvojila drugo mesto u finalu „Final 4” Lige šampiona u američkom fudbalu i time pokazala da imamo tim za najveće domete – naglasio je gradonačelnik i čestitao ekipi na ovom uspehu.

Sinisa Mali dres

On je istakao da će grad Beograd shodno svojim finansijskim mogućnostima podržati ovaj sport.

– Cilj nam je da naredne godine pomognemo što veći broj malih sportova, tačnije onih kojima se ne bavi veliki broj ljudi. Američki fudbal polako dobija na popularnosti i atraktivnosti, o čemu govori i podatak da u Srbiji ima tridesetak klubova sa dve hiljade aktivnih igrača. Grad će podržati inicijativu naše asocijacije da se finalno takmičenje u američkom fudbalu sledeće godine održi u Beogradu. Ako uspemo, to će pomoći ne samo promociji ovog sporta već i promociji našeg glavnog grada – rekao je Siniša Mali.

Sinisa Mali prijem

Prijemu su prisustvovali Rade Rakočević, predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala, Marko Bates, kapiten ekipe Vukovi Beograd, i Goran Nišavić, koji je nedavno postao predsednik Evropske federacije američkog fudbala (IFAF).

– Ukazana mi je velika čast što sam dobio poverenje da u naredne četiri godine vodim IFAF. Istovremeno ova funkcija nosi sa sobom i veliku odgovornost, jer naši sportisti u svetu predstavljaju zemlju i grad iz kojih dolaze – rekao je Goran Nišavić.

On je zaključio da je pomoć grada veoma važna, jer je reč o amaterskom sportu koji iziskuje velike troškove.

Izvor: www.beograd.rs