CEFL BOWL: Vukovi za šestu titulu

561

Zavesu na vrlo uspešnu sezonu beogradski SBB Vukovi spustiće finalnom utakmicom regionalne Sportklub Centralnoevropske lige američkog fudbala, u nedelju, od 13 časova, u Ivančnoj Gorici, nadomak Ljubljane, protiv domaćih Silverhawksa.

U dva dosadašnja susreta u finalima, koja su ujedno i jedina na kojima su učestvovali Silverhoksi, oba tima su osvojila šampionski trofej po jednom. „Čopor sa Ade“ se ovoga puta nada reprizi finala 2010. godine, kada je savladao Slovence na stadionu u Ivančnoj Gorici, dok s druge strane, Silverhoksi žele da ponove trijumf iz 2012. godine kada su iznenadili Beograđane na Adi i podigli pobednički pehar prvi i za sada jedini put.

I u ovoj sezoni odnos u pobedama je izjednačen. Ljubljančani su u prvom meču slavili rezultatom 15:6, da bi im Vukovi u revanšu to naplatili sa kamatom 48:20. Ipak, do ključne pobede Silverhoksi su stigli u Kragujevcu (30:9) i tako u trouglu tri izjednačena tima (skor 4-2) stekli bolji poen količnik i izbacili Veprove iz trke za titulu.

Iako su nastupali u svih osam CEFL finala do sada, SBB Vukovi su ove sezone imali težak zadatak, igrajući uporedo na tri fronta. Uz već odbranjenu titulu srpskog šampiona, pobednički pehar im je izmakao u Ligi šampiona prošlog vikenda u poslednjem minutu utakmice, a ovo finale im je treće u poslednja tri vikenda. I pored ovakvog uspeha, stvari nisu tekle glatko za SBB Vukove tokom naporne CEFL sezone. Nakon što su se provukli u prvoj utakmici sa Vajld borsima blokiranjem fild gola protivnika za pobedu u poslednjim sekundama utakmice i poraza od istog tima u uzvratnoj utakmici, SBB Vukovi su izgubili i prvi susret sa Silverhoksima. Igrajući revanš protiv slovenačkog tima sa trećeg mesta na tabeli, SBB Vukovima je bila potrebna razlika od najmanje 14 poena za siguran prolazak u finale. Pobedivši sa dvostruko više poena, preskočili su dva tima na tabeli i preuzeli prvo mesto, koje nisu ispuštali do kraja takmičenja.

Finale će biti direktno prenošeno na „Sportklubu 3“.