MVP FINALA 2014: Šon Rateford obeležio Serbian Bowl X

737

Za fenomenalnu partiju, kojom je odveo svoj tim ka tituli prvaka Srbije i osvajača Serbian Bowla, kvoterbek SBB Vukova iz Beograda Šon Rateford, zasluženo je nagrađen MVP priznanjem. Velike dileme oko izbora nije ni bilo, obzirom da je Rateford u pobedi “čopora sa Ade” (27:17) učestvovao u svim postignutim tačdaunovima.

Rateford je preuzeo odgovornost na početku meča, istrčavši prvi tačdaun nadomak end zone Divljih veprova. Usledio je zatim fenomenalan pas, a lopta koja je imala oči stigla je u ruke Marka Marića, koji je tokom sezone bio česta meta Rateforda. Do kraja poluvremena još jednom je realizovao poziciju u crvenoj zoni Wild Boarsa, kada je pokušaj obaranja sejftija Kragujevčana Ivana Radojičića, napravio “salto mortale” i doskočio u end zonu. Još jedan njegov pas, ovog puta za Pavla Plamenca za tačdaun, bio je dovoljan da Vukovi sačuvaju titulu, a Rateford zasluženo podigne trofej namenjeno MVP  Serbian Bowla X.

– Izuzetno sam zahvalan sto je baš meni dodeljeno MVP priznanje na finalu Sportklub Superlige. Nisam očekivao da ću baš ja doći do ovog trofeja, jer u našem timu imamo tako mnogo odličnih igrača – skromno je istakao Rateford.

Na pitanje kako je doživeo finalnu utakmicu, kvoterbek Vukova rekao je:

– Serbian Bowl X je bio veoma žestok, intenzivan tokom celog meča. Kako se utakmica bližila početku, znao sam da će biti izuzetno teška bitka. Wild Boarsi takođe imaju mnogo dobrih igrača, uvek su spremni na dobro borbu. Čestitam i njima, kao i njihovom treneru, na odličnoj sezoni.

Son Rateford MVP 2014 - 1

O elitnoj srpskoj diviziji govori pohvalno, biranim rečima.

– Čini mi se da Superliga ima timove i igrače visokog kvaliteta. Oseća se visok takmičarski duh između timova i bilo je sasvim moguće da neki drugi timovi dođu do finala.

Za Vukove sezona nije završena, obzirom da im preostaju dueli najpre na fajnal foru Lige šampiona, a zatim narednog vikenda i finale regionalne CEFL. Finiš sezone je paklen, a prvo im sledi meč sa francuskim šampionima Blek Pantersima.

– U narednim utakmicama, očekujem, kako do sebe, tako i od ostalih saigrača, da damo sve od sebe da se nadigravamo sa rivalima, ali i da igramo tvrdo. Nisam imao mnogo vremena da gledam snimke Blek Pantersa, ali znam da su veoma solidan tim i da ćemo morati da odigramo našu najbolju partiju ako želimo da pobedimo – rekao je Rateford.