PLS MPV: Mladen Zlatić (Lavovi Vršac) i Uroš Kolaković (Angel Warriors)

1270

U drugom po redu izboru za MVP svake od dve divizije „Jug“ i „Sever“, važila su pravila kao i u Sportklub Superligi, pa su u izbor ušli samo igrali onih klubova čiji su treneri uzeli i učešće u glasanju.

Tako je u grupi „Jug“, sasvim zasluženo, do nagrade za najboljeg igrača došao član Angel Warriora Uroš Kolaković, čiji je klub ove godine dominirao ovim takmičenjem Prve lige Srbije i na taj način se vratio u elitu u velikom stilu. U tom uspehu, Uroš Kolaković učestvovao je „sa obe strane lopte“, a zahvaljujući pedantnim statističarima iz tabora Čačana dobili smo i izuzetne pokazatelje njegove igre.

Naime, na svega šest  mečeva, Kolaković je u fazi napada igrajući na poziciji raningbeka imao 51 nošenje za 667 jardi (111 jardi prosečno) i 10 tačdauna. Uspeo je i da kompletira 3 pasa (5-3) za 129 jardi i 1 tačdaun. Što se tiče faze odbrane, zabeležio je 25,5 obaranja (4,25 po utakmici), jednu presečenu loptu i povraćaj fambla.

Prema pristiglim glasovima, njemu uz rame bio je i Aleksa Denović, ali se ti bodovi nisu računali, jer iz stručnog štaba kraljevskih Kruna nisu učestvovali u glasanju, baš kao iz redova Pirata i Vukodlaka.

PLS Jug MVP

Još slabiji odziv za glasanje bio je u diviziji „Sever“, gde se na isti nisu odazvali treneri dve najbolje plasirane ekipe, Sirmium Legionara i Vrbas Huntersa, pa su igrači ovih ekipa diskvalifikovani iz takmičenja za MVP. U takvoj situaciji, kvoterbek trećeplasirane ekipe, Lavova iz Vršca, talentovani Mladen Zlatić iskoristio je priliku da se domogne priznanja namenjenog MVP divizije „Sever.

Zlatić je ove godine predvodio svoj tim do treće pozicije u diviziji „Sever“, u čemu je imao velike zasluge. Sa skorom 3-3 bili su nadomak baraža za ulazak u elitu, a u verovatno najbitnijoj utakmici za ostvarenje takvog rezultata Lavova iz Vršca, Zlatić je briljirao pa je u pobedi nad Sombor Celtisima (38:35) bacio čak pet pasova za tačdaun. Sa dva tačdauna bio je takođe vrlo zapažen i u pobedi nad Grofovima iz Novog Kneževca (28:14).

Bilo je to dovoljno da u krnjoj konkurenciji Zlatić dobije nagradu, ali i stimulans da u nastavku karijere bude velika prespektiva i okosnica napada Lavova.

PLS Sever MVP

*Zbog evidentne nezainteresovanosti klubova za učešće u izboru, Srpska asocijacija američkog fudbala od naredne godine neće birati MVP u rangovima nižim od elitne Superlige.