PLS „Jug“: Pastuvi treći kroz cilj

689

Avala Bor Golden Boars – Požarevac Pastuvi 6:12 (0:0, 0:6, 0:6, 6:0)

Stadion: Rudar. Gledalaca: 50.

Kretanje rezultata:
0:6 Miloš Dimitrijević pas 18 jardi ka Dejanu Jusinoviću, neuspešan PAT
0:12 A. J. Braun trčanje 23 jarda, neuspešan PAT
6:12 Kris Kaningem trčanje 3 jarda, neuspešan PAT

U derbiju poslednjeg kola Prve lige Srbije, grupa „Jug“, Požarevac Pastuvi savladali su Avala Golden Bearse u Boru, rezultatom 12:6, i osvojili treće mesto na kraju ligaškog dela.

Pravi mali rat odbrana vođen je u direktnom duelu za treće mesto, a Požarevljani su bili za nijansu bolji.

Čvrstom igrom u defanzivni nisu dozvoljavali protvniku poene sve do poslednje deonice, kada se Kris Kaningem domogao end zone, a prethodno su pobedu obezbedili pasom Miloša Dimitrijevića ka Dejanu Jusinoviću i trčanjem A. J. Brauna.

Borani su sezonu završili na četvrtom mestu, pa ćemo oba tima i naredne sezone gledati u Prvoj ligi.

U baražu za Superligu Čačak Angel Warriorsi ugostiće Vrbas Hunterse, dok će Kraljevo Royal Crownsi na noge Sirmium Legionariesima. U Drugu ligu ispali su Zemun Piratesi, Valjevo Werewolvesi i Obrenovac Hawksi.

– Iako smo došli sa samo 17 igraca, jer smo imali mnogo problema sa povredama, uspeli smo da pobedimo i tako na pravi način završimo sezonu. Glavni cilj koji je trener Kartalija postavio pred nas je ispunjen – imali smo bolju sezonu od prethodne i nastavili da napredujemo. Nažalost, nismo uspeli da uđemo u baraž i tako napravimo korak više. Čestitao bih i ekipi Bora na fer igri – rekao je Ivan Zdravkovic, tajtend/lajnbeker Pastuva.