PLS “JUG”: Legionari overili prvo mesto u Novom Kneževcu

599

Novi Kneževac Grofovi – Sirmium Legionaries 6:56  (0:6, 0:15, 6:15, 0:20)

Stadion: „Obilić“. Gledalaca: oko 300.

Kretanje rezultata:

0:6 Pet Rajli pas 5 jardi za Dejana Jašćura, neuspešan PAT.
0:13 Rajli pas 25 jardi za Miloša Kolibara, Miroslav Simić uspešan PAT.
0:21 Rajli pas 12 jardi za Kolibara, Denis Suvić pretvaranje za 2 poena.
0:28 Jašćur trčanje 25 jardi, Simić uspešan PAT.
6:28 Timoti Robinson pas 15 jardi za Olivera Ostojina, neuspešan PAT.
6:36 Rajli vraćanje kikofa 80 jardi, Kolibar pretvaranje za 2 poena.
6:43 Pavle Nešković trčanje 2 jarde, Simić uspešan PAT.
6:49 Nešković pas 12 jardi za Simića, neuspešan PAT.
6:56 Danijel Đorđić tračanje 22 jarde, Simić uspešan PAT.

Još jednom ubedljivom pobedom, ovog puta na gostovanju u Novom Kneževcu, Sirmium Legionari overili su u poslednjem kolu regularnog dela Prve lige Srbije, grupe „Sever“ prvu poziciju sa koje će startovati u baražu i napasti mesto u eliti naredne godine. Najstariji klub u Srbiji sastaće se sa starim rivalima i dobrim poznanicima, Krunama iz Kraljeva, koji su bili drugi u grupi „Jug“.

Sa druge strane, Grofovi iz Novog Kneževca, ipak nisu mogli da pruže značajniji otpor. Posle duge sezone, u kojoj su sticali dragoceno iskustvo i trudili se da organizaciono stasaju i naprave iskorak u tom smeru, moraju da se zadovolje petim mestom, do kojeg su došli pobedom nad Sombor Celtisima. Zabeležili su Grofovi i trijumf na gostovanju Kleku, ali se ta pobeda ipak neće računati, jer su svi rezultati Vitezova u ovoj sezoni obrisani odlukom Komesara za takmičenje. Kao petoplasirani, Grofovi ipak nisu uspeli da sačuvaju status prvoligaša, pa će naredne godine igrati u nižem rangu takmičenja.

Legija je ipak bila preveliki zalogaj. Tim koji ove sezone ne zna za poraz, predvođen američkim kvoterbekom Petom Rajlijem, od samog početka meča znao je šta želi. Grofovi su uspevali, dok su imali snage, u prvoj deonici koliko toliko da se nose sa Sremcima, pa su taj deo utakmice završili sa samo jednim tačdaunom manjka. Pas Rajlija ka Dejanu Jašćuru, označio je prvo poentiranje na meču.

U nastavku, ipak više nije bilo snage, pa je već na poluvremenu rezultat bio 21:0 u korist ekipe iz Sremske Mitrovice, posle još dva bačena tačdauna Rajlija, oba Milošu Kolibaru, reprezentativnom hvataču Legionara. Ređali su se do kraja meča poenteri u redovima „zelenih“, upisali se u poentere Dejan Jašćur, Pavle Nešković, Miroslav Simić i Danijel Đorđić, dok je počasne poene u trećoj deonici za domaći tim postigao Oliver Ostojin, na pas Timotija Robinsona.