CEFL: Vukovi se revanširali Silverhoksima

641

Beogradski SBB Vukovi praktično su obezbedili plasman u finale Sportklub CEFL lige, pobedom nad Ljubljana Silverhoksima, na Adi Ciganliji, rezultatom 48:20, revanširavši se tako Slovencima za poraz u prvoj utakmici (15:6).

„Čopor sa Ade“ krenuo je oprezno, kako u napadu, tako i u odbrani, pa je u prvoj četvrtini jedine poene postigao specijalni tim, vraćanjem panta Tonija Vašingtona za tačdaun od 85 jardi. Nakon toga Silverhoksi su preuzeli inicijativu i došli do vođstva sejftijem posle greške prilikom panta Vukova i hvatanjem Matica Tomšea za tačdaun (7:8), kojim je nastavio dobro izdanje sa prošlonedeljnog derbija sa Veprovima.

U drugoj četvrtini, Beograđani su uhvatili zalet i već tada prelomili utakmicu u svoju korist. Tačdaunovi su se ređali kao na pokretnoj traci, prvo dodavanjem Šona Raterforda do Marka Marića, zatim još jednim vraćanjem panta Vašingtona, da bi onda Raterford upisao još dva trčanjem. U odbrani, Ivan Nedeljković ubeležio je i presečenu loptu posle lošeg dodavanja kvoterbeka Kenrika Meknila, pa su na poluvremenu domaći tako imali visoko vođstvo – 35:8.

Kako im je za sigurno kvalifikovanje na finalnu utakmicu bilo potrebno više od 14 poena razlike, SBB Vukovi ni u drugom poluvremenu nisu spuštali gard. Još jednim dodavanjem Raterforda do Marića uvećali su prednost na nedostižnih 34 poena i krenuli u trošenje vremena trčanjem. Silverhoksi su uspeli da zaustave nove nalete protivnika, pa su dodavanjima Meknila ka Alešu Zakšeku i Bojanu Justinu, sa dva tačdauna smanjuju razliku. Međutim, Vukovi tada stavljaju tačku na konačan skor još jednom asistencijom Raderforda ka Vašingtona.

Ovom pobedom, SBB Vukovi su jednom nogom već u finalu, jer ih u narednom kolu očekuje još meč protiv nejakih Dokler Wolvesa (Docler Wolves). Međutim, mnogo zanimljiviji susret sledećeg kola igraće se u Kragujevcu, gde Silverhoksi protiv domadih Vajld borsa traže ubedljivu pobedu za prolazak u finale. Biće to težak zadatak, jer su se u prošlom kolu Kragujevčani na njihovoj prvoj međusobnoj utakmici pokazali suviše jakim.