PLS “Sever”: Lavovi na Legiju posle pet godina

753

U okviru grupe Sever Prve lige Srbije, u nedelju 25. maja će biti odigrane samo dve utakmice 5. kola, koje je prvobitno bilo zakazano za 17. maj, ali je odloženo zbog vanredne situacije uslovljene poplavama u Srbiji.

U okviru grupe „Sever“, na megdan će prvo od 14 časova, na pomoćnom terenu gradskog stadiona u Vršcu izaći domaći Lavovi i Legionari iz Sremske Mitrovice. Do sada neporažena Legija važi za favorita u ovom meču, iako je odigrala samo dva duela. Međutim, isto toliko ubedljivih trijumfa lansirali su ih na prvu poziciju „Severa“ i važe za favorita za osvajanje „pol pozicije“ pred baraž za ulazak u Superligu.  Zanimljivo je da je poslednjih duel ova dva tima odigran pre pola decenije, tačno 23. maja 2009. godine, kada su Legionari u Vršcu slavili trijumf rezultatom 48:6.

Sat vremena kasnije, od 15 časova, Celtisi će u Somboru dočekati Grofove iz Novog Kneževca, na stadionu PIK. Pogled na tabelu govori da se radi o derbiju začelja severnog dela takmičenja Prve lige Srbije, ali su i jedni i drugi u poslednja dvak ola najavili bolju formu i partije u nastavku šampionata. Somborci još nemaju upisanu pobedu, ali su prilikom poslednjeg izlaska na teren u Vršcu bili tesno poraženi (38:35), dok Grofovi ulaze sa skorom 1-1 i dve solidno odigrane utakmice u poslednja dva kola.

Odložen je meč između Klek Knightsa i Vrbas Huntersa, dok su Kikinda Mammothsi u ovom kolu slobodni.