LŠ: “Čopor” sa Sultanima za fajnal for!

656

U nedelju, od 15 časova, na stadionu sa veštačkom travom na Adi Ciganliji, beogradski SBB Vukovi će odigrati prvu utakmicu u Ligi šampiona, koju organizuje IFAF Evropa, posle gašenja EFAF-a, jedina zvanična federacija američkog fudbala na Starom Kontinentu. Posle učešća Blue Dragonsa 2010. u Euroboulu, ovo je drugi nastup srpskih klubova u eliti.

Čopor sa Ade će na svom terenu ugostiti Bogaci Sultanse iz Turske, u okviru Južne grupe IFAF Evropa Lige šampiona, a obzirom da su ta dva rivala i jedini u južnoj grupi, pobednik ovog susreta direktno će se plasirati na fajnal for, koji će se najverovatnije održati u Francuskoj.

– Imamo priliku da napravimo najveći uspeh u istoriji kluba, ako pobedimo ekipu iz Istanbula i kvalifikujemo se za final four Lige šampiona. Konačno imamo mogućnost da stavimo SBB Vukove na mapu evropskog američkog fudbala u pozitivnom svetlu i da zasluzimo poštovanje,  koje smatram da zaslužujemo i van okvira jugoistočne Evrope – rekao je Ivan Nedeljković, defanzivni bek Vukova i reprezentacije Srbije.

Najveći problem za Beograđane mogao bi da bude to što nemaju informacije o rivalu.

– O ekipi iz Istanbula ne znamo puno, ali sama činjenica da su šampioni svoje lige nam daje okvirnu sliku o njihovom kvalitetu.U svakom slučaju zelim da pozovem ljude da nas podrže kako bismo zajedno došli do uspeha – istakao je Nedeljković.

Njegov kolega iz reprezentacije, al ii iz poslednje linije odbrane, defanzivni bek Marko Bates, takođe ističe značaj utakmice sa Sultanima.

– Pred nama je veliki izazov, jer nas od fajnal fora deli samo jedna utakmica. To je samo po sebi velika motivacija za igrače da ovu utakmicu izguramo punom parom. U toku sezone smo imali pehove koje nećemo dozvoliti na ovoj utakmici. Ubeđen sam da ćemo pokazati da možemo bolje nego u dosadašnjem delu sezone, a ova utakmica je za nas prekretnica sezone.

Posle problema u odbrani u poslednjih nekoliko utakmica, Vukovi su ohrabreni povratkom jednog od stubova odbrane u defanzivnoj liniji.

– U naše redove se vraća vrlo važan igrac, Milos Lišanin, koji nam puno znači. Trenira se jako, ispravljaju se greške i oštre se zubi u borbi za vrh Evrope. Verujem u svoje saigrače da ce odraditi svoje zadatke na vrhunskom nivou i da cemo zajedničkim snagama odbraniti Adu – zaključio je Bates.

Više informacija o Ligi šampiona možete pronaći na zvaničnom sajtu.