PLS Jug: Ratnici ukrotili Pastuve

796

Čačak Angel Warriors – Požarevac Pastuvi 43:0 (13:0, 14:0, 8:0, 8:0)

Stadion FK Omladinac Zablaće. Gledalaca: 150.

Kretanje rezultata:
7:0 Mirko Slavković trčanje 5 jardi, Stefan Mitrović uspešan PAT
13:0 Dušan Ilić pas 12 jardi ka Stefanu Mitroviću, Mitrović izblokiran PAT
19:0 Ilić pas 35 jardi ka Mitroviću, neuspešno pretvaranje za 2
27:0 Uroš Kolaković trčanje 10 jardi, Miloš Glavonjić pretvaranje za 2
35:0 Slavković trčanje 6 jardi, Glavonjić pretvaranje za 2
43:0 Kolaković trčanje 23 jarda, Andreja Živković pretvaranje za 2

Čačanski Anđeoski ratnici znatno su se približili plasmanu u baraž za Superligu, pobedom nad Požarevac Pastuvima, rezultatom 43:0, u četvrtom kolu Prve lige Srbije, grupa Jug.

Po sitnoj kiši i prohladnom vremenu, odbrana Čačana od samog starta bila je na visokom nivou i uspešno je odolevala protivničkim naletima sve do samog kraja.

Sa druge strane, Ratnici su dobru igru prikazali i u napadu, pa su već na poluvremenu imali velikih 27:0. Led je trčanjem probio Mirko Slavković, da bi potom proradila veza između kvoterbeka Dušana Ilića i hvatača Stefana Mitrovića, koja je dva puta naterala protivničke defanzivce na kapitulaciju. Do odlaska na odmor put do end zone trčanjem je pronašao i Uroš Kolaković.

U preostale dve četvrtine, po jednom su za tačdaun istrčali Slavković i Kolaković i tako dodali šlag na tortu.

Ovim porazom Požarevljani su promociju u elitu doveli u domen teorije i potrebno je da se uklope mnoge kockice da bi se našli u baražu.

– Ekipa Čačka je odigrala mnogo bolje, pogotovo u napadu, gde mi još jednu utakmicu zaredom imamo velike probleme. Zasluženo su pobedili i pokazali da su najbolja ekipa i da im je mesto u Superligi. Pošto šansi za baraž više nemamo, sada nam preostaje da se spremimo i ispunimo naš primarni cilj, a to je da u preostale dve utakmice odigramo što bolje i popravimo rezultat u odnosu na prošlu sezonu – rekao je Nebojša Kartalija, glavni trener Pastuva.