PLS Sever: Vitezovi protiv Grofova, Lavovi na Celtise

772

Ovog vikenda, u grupi Sever, Prve lige Srbije, odigraće se samo dva meča, jer je duel Kikinda Mammothsa i Sirmium Legionariesa odložen.

Treće kolo otvoriće duel Klek Knightsa i Grofova iz Novog Kneževca, u nedelju od 11 sati, na stadionu „Mala Amerika“ u Zrenjaninu.

Domaći Vitezovi su jedini meč do sada odigrali na svom terenu, gde su startovali ubedljivom pobedom nad vršačkim Lavovima (46:0), dok su u prošlom kolu bili slobodni.

Sa druge strane, iako su pre početka šampionata imali visoke ciljeve, Grofovi su pretrpeli dva poraza, pa se sada okreću borbi za opstanak.

Ambicije o plej-ofu su ostale sanak pusti, okrećemo se sada cilju koji je bio primaran ove sezone, a to je opsatanak u ligi. Po svemu sudeći ovaj meč može biti i ključan za nas kada je u pitanju očuvanje prvoligaškog statusa. Očekujem da svako da maksimum, ekipa je dobila dodatni podstrek oporavkom Robinsona koji će verovatno nastupiti u nedelju – kaže Vasilije Mekić, defanzivni linijaš Grofova.

Grofovi ulogu favorita prepuštaju protivniku.

Uz ostvarene rezultate u ovoj sezoni i pogled  na tradiciju duela sa Knightsima  jasno je da smo autsajderi i nadam se iznenađenju. Primaran zadatak biće zaustavljanje Vukoja, jednog od najboljih igrača u Srbiji već dugi niz godina. Ukoliko njegove jarde neutrališemo možemo ući u ravnopravnu bitku sa protivnikom – zaključio je Mekić.

U drugom meču Lavovi će ugostiti Sombor Celtise, u nedelju od 14 sati, na Gradskom stadionu u Vršcu.

Nakon što su bili slobodni u drugom kolu, Vrščani će pokušati da se pred svojom publikom iskupe za pomenuti poraz na startu sezone, a čini se da su Celtisi pravi rival za to. Somborci su takođe bili neuspešni na startu, a potom su odložili meč drugog kola.

Slobodni su Vrbas Huntersi.