Djuksi Holtom zamenili Veba

751

Kada se činilo da će odlazak Orlando Veba, odličnog hvatača, biti veliki hendikep za GAT Djukse u nastavku sezone, oni su u vrlo kratkom roku rešili pitanje njegove zamene dovođenjem vrhunskog pojačanja. Naime, Novosađani su u svoje redove privoleli Menelika Holta, nekadašnjeg D1 igrača, ispisnika Univerziteta Nebraska.

Holt je igrao za Nebrasku od 2006. do 2009. godine na poziciji vajdrisivera, a tokom tog perioda zabeležio je ukupno 46 nastupa, među kojima je bio starter na 9 utakmica tokom sezona 2008. i 2009. Tokom poslednje tri sezone, uhvatio je 49 pasova za ukupno 627 jardi, uz 2 tačdauna.

Menelik Holt Dukes

Tokom karijere, radio je sa vrhunskim trenerima, poput Bila Kalahana i Marka Bo Pelinija, a po završetku koledž karijere, prijavio se za NFL draft, gde je postojalo zanimanje Kazas Siti Čifsa, ali ipak nije dobio angažman.

Obzirom da je Holt već registrovan za Vojvode, biće zanimljivo videti da li će debi u Sportklub Superligi imati protiv SBB Vukova, koji u Novom Sadu gostuju tokom predstojećeg vikenda. Potsetimo, Novosađani su u prva dva kola bili vrlo sigurni, slavivši ubedljive pobede nad Pančevo Panthersima (65:7) i Inđija Indiansima (39:6).