Panteri brži od sata u neizvesnom derbiju

651

Pančevo Panthers – Belgrade Blue Dragons 20:16 (0:6, 6:0, 0:7, 14:3)

SC „Mladost“. Gledalaca: 800.

Kretanje rezultata:
0:6 Lazar Sporin pas 22 jarda ka Dejvidu Ejkinsu, Stefan Milutinović neuspešan PAT
6:6 Dimitrije Stefanović trčanje 5 jardi, Nemanja Zubović neuspešan PAT
6:13 Lazar Bogićević pas 60 jardi ka Ejkinsu, Milutinović uspešan PAT
13:13 Vili Šird trčanje za 3 jarda, Zubović uspešan PAT
13:16 Milutinović fild gol 32 jarda
20:16 Šird pas 10 jardi ka Vladimiru Trajanoviću, Zubović uspešan PAT

Baš kao što to tradicija nalaže, komšijski derbi Pantera i Plavih zmajeva, bio je veoma uzbudljiv i neizvestan do samog finiša. Gosti su tri puta bili u vođstvu, Pančevci sva tri puta uspevali da nadoknade zaostatak, a 12 sekundi pre kraja i da potpuno preokrenu i stignu do prve pobede u Superligi.

Utakmica je startovala veoma tvrdo, pa je u prvom poluvremenu viđen tek po jedan tačdaun na obe strane (6:6). Zmajevi su poveli pasom Lazar Sporina ka Dejvidu Ejkinsu, ali je trčanjem uzvratio Dimitrije Stefanović.

U nastavku susreta Ejkins je uhvatio još jedan pas za tačdaun, ovoga puta posle asistencije reprezentativnog lajnbekera Lazara Bogićevića, ali je zatim i Amerikanac u crnom dresu, Vili Šird, stigao do protivničke end zone (13:13).

Drama je tek sledila. Na nešto manje od tri minuta pre kraja, kiker Beograđana Stefan Milutinović pogodio je fild gol, ali se ispostavilo da ta tri poena nisu bila dovoljna da se zaustave Panteri, silno motivisani prepunim tribinama.

Pančevci su postepeno pomerali lance, vremena je bilo sve manje, ali dovoljno da Šird dovede svoj tim u crvenu zonu, a zatim i uputi pobednički pas ka Vladimiru Trojanoviću.

Utakmica je bodovana i za CEI Interligu, u kojoj su naši predstavnici prethodno upisali pobede, pa su se Panteri sada osamili na liderskoj poziciji.