PLS Sever: Vitezovi i Lavovi u reprizi prošlogodišnjeg starta

710

Na premijeri severne grupe Prve lige Srbije, Vitezovi iz Kleka dočekaće vršačke Lavove, u nedelju od 14 sati, na stadionu Mala Amerika, u Zrenjaninu.

U odnosu na prošlu sezonu Knightsi su neznatno promenili sastav, a veruju da su povratkom nekih iskusnijih igrača više dobili, nego što su izgubili odlascima.

U Plave zmajeve prešli su Luka Škorić i Mihalj Čiba, dok je perspektivni kornerbek Verner Štajer otišao u novosadske Djukse. Što se tiče pojačanja očekujem da se ponovo aktiviraju neki naši stariji članovi pre svih tu mislim na Dragana Radišića, Dragomira Milanovića, Bojana Bikića i Nenada Pavlovića. Cilj kluba ostaje i dalje da se pre svega stabilizuje i da nastavi da se normalno takmiči. Rezultatski imperativ nije postavljen pred ekipu, ali ćemo ići na pobede u svakom meču, bez obzira ko je protivnik. – rekao je Željko Đajić, trener Kleka.

Najbolji uvid u trenutnu formu Vitezovi su ostvarili u sklopu trodnevnog kampa u kom su ugostili Temišvar 89-erse i ubedljivo ih pobedili u prijateljskoj utakmici – 52:18.

– U prvom kolu sastajemo se sa straim protivnicima i prijateljima iz Vršca na našem stadionu. Naravno, pobeda je očekivanje tako da su naše misli usmerene ka tome. Znamo se vrlo dobro sa ekipom Vršca i verujem da nikakvih iznenađenja neće biti. Mi i dalje igramo našu igru, Igor Vukoje je i dalje naše glavno oružije, a tu bi sada trebalo da ima veliku pomoć od Dragomira Milanovića, kao i od Miroslava Apostolovića, koji je potpuno sazreo za velika dela – smatra Đajić.

Promena je bilo i u vršačkom timu. Ekipu su napustili igrači iz drugih gradova – Dobrosav Manić, Miljan Jevtić, Vladeta Vuković, Aleksandar Zečević, Marko Gajić, dok se Vrščanin Rudolf Kokaji vratio u redove beogradskih Vukova. Tim su pojačali neki debitanti, kao i članovi juniorske sekcije kluba, stigao je i kvoterbek Milan Vučićević iz Pančevo Panthersa.

– Ekipa je svakako oslabljena odlaskom nekolicine igrača koji su činili okosnicu tima u prošlim sezonama, ali klub se i dalje oslanja na sopstvene snage, odnosno juniore koji već iza sebe imaju jednu seniorsku i juniorsku sezonu. Kao i prošle godine cilj nam je da se prvenstveno razvijaju igrači i sistem igre, dok je takmičarski uspeh na drugom mestu. Želimo da neko od naših juniora svojim igrama sebi obezbedi mesto u juniorskoj reprezentaciji, a ako bismo morali da se odredimo i prema nekom konkretnom takmičarskom cilju, onda bi to bila borba za jedno od mesta u baražu, što svakako neće biti lako s obzirom na pojačanu konkurenciju u diviziji ove godine – smatra Bojan Đorđević, operativni trener i sejfti Lavova.

Zanimljivo da su ovi rivali igrali i u prvom kolu prošle sezone, kada je Klek slavio sa 34:28.

– Očekujemo da prikazemo stvari na kojima smo radili tokom priprema, kao i da se mlađi igrači uspostave kao novi nosioci igre, što će nam dati samopuzdanja u nastavku sezone. Sa protivnikom se dobro poznajemo, prošlogodišnju sezonu smo, takođe, otvorili utakmicom protiv Kleka u kojoj smo poraženi u uzbudljivoj završnici. Nadamo se da smo lekcije iz tog meča naučili i da ćemo ovogodišnje takmičenje otvoriti pobedom – rekao je Đorđević.

U drugom meču ove grupe Vrbas Huntersi dočekuju  Grofove iz Novog Kneževca, dok je duel Kikinda Mamuta i Sombor Celtisa odložen za 6. april, a slobodni su Sirmium Legionariesi.