CEI: Zmajevi ruše mađarskog šampiona

579

Na otvaranju sezone regionalne CEI lige, ekipa Plavih zmajeva ugostiće prošlogodišnjeg šampiona Mađarske, ekipu Huricanes-a iz Budimpeste. Početak meča zakazan je za subotu 29. mart, u 15 sati, na terenu sa veštačkom travom SC „Lokomotiva“ u Zelezniku.

Plavi zmajevi u ovu sezonu ulaze jači za trio ofanzivnih linijasa iz Kleka i importa iz Amerike, Dejvida Akinsa. U taboru Blue Dragonsa nadaju se da bi pobeda na startu sezone značajno uticala na moral igrača pred start šampionata domaće Sportklub Superlige.

– Očekuje nas napeta i neizvesna utakmica. Šampion Mađarske nije za potcenjivanje, ali vredno smo trenirali i radili tokom pripremnog perioda, pa mislim da smo formu podigli na visok nivo. Verujem svojoj odbrani, kao i napadu, a znam da su momci fizički i mentalno spremni za predstojeća iskušenja.Očekujem zanimljiv meč za gledanje, u kome će uživati i oni koji budu na terenu. Nadam se pobedi – rekao je iskusni lajnbeker Zmajeva, Željko Kostić.

Reprezentativni raningbek „nebesko-plavih“ iz Beograda, Marko Baković, takođe ističe značaj premijernog meča.

– Prva utakmica je jako bitna za moral ekipe i toga su svesni i treneri i igrači. Trenirali smo naporno i nadam se da ćemo to pokazati protiv Mađara. Siguran sam da će svako dati sve od sebe da odradi svoj deo posla, pa neka pobedi bolja i spremnija ekipa – istakao je je bio Baković.