Popović za jači bedem Veprova

645

Doskorašnji ofanzivni linijaš Kraljevo Royal Crownsa, Janko Popović, novo je pojačanje kragujevačkih Divljih veprova.

Dvadesetpetogodišnji Kraljevčanin stekao je bogato igračko iskustvo u Krunama, u kojima je počeo da trenira još 2004. godine. Primarna mu je pozicija desnog tekla, ali može da igra i na ostalim mestima u ofanzivnoj liniji.

janko popovic (2)Popović se novim saigračima pridružio početkom januara i veoma dobro se uklopio u tim.

Jako cenim rad Veprova, a ujedno sam želeo i da se oprobam u nekom novom timu, i zbog toga sam odlučio da pređem u njihove redove. U predstojećoj sezoni igraćemo na dva fronta, domaćem šampionatu i CEFL ligi, pa je i učešće u jednom tako jakom međunarednom takmičenju imalo uticaja da se odlučim za Wild Boarse. Saigrači su me sjajno prihvatili i dosta mi pomogli da se priviknem na drugačiji sistem rada koji je postavljen u Veprovima. Treniramo veoma naporno i nadam se da ćemo na kraju sezone podići šampionske pehare – rekao je Popović.

Veprovima su u protekloj sezoni brojni pehovi ofanzivnih linijaša zadavali ogromne glavobolje, pa je bilo sasvim logično da se pojačaju na toj poziciji.

Prošle godine smo imali dosta problema u ofanzivnoj liniji, pratile su nas povrede igrača, pa smo sada, na obostrano zadovoljstvo, napravili dogovor za angažovanje Popovića. Uz dobrog kvoterbeka i jaku ofanzivnu liniju, nadamo se mnogo efikansijem napadu nego prošle sezone. Jankov prelazak u našt im je još jedan u nizu pokazatelja izvrsne saradnje Kruna i Veprova – smatra Nemanja Čalija, predsednik kragujevačkog tima.