Panteri angažovali dva Amerikanca

544

Kao jedini tim u ligi bez importa u svojim redovima, Pančevo Panthersi su prošle sezone bukvalno u poslednjim sekundama poslednjeg kola izborili opstanak u Superligi. Kako je liga postala konkurentnija, Pančevci su odlučili da posle pet godina ponovo angažuju pojačanja s one strane bare i to kvoterbeka koji ih je predvodio i u toj sezoni 2009, Vilija Šerda, kome će društvo praviti Aleksandar Durazo (OL/DL).

Šerd (188cm, 111kg) svojevremeno je Pantere doveo do polufinala nacionalnog šampionata sa kragujevačkim Wild Boarsima, što je jedan od najvećih uspeha tima iz grada na Tamišu. Na proslavi decenije postojanja Pantera, proglašen je za najboljeg kvoterbeka u prvoj deceniji kluba, a uskoro će mu to priznanje biti i uručeno.

Iskusni tridesetdvogodišnji vođa napada ima bogato iskustvo igranja u Evropi. Nastupao je za engleske Hull Hornetse, poljske Warsaw Eaglese, i nemačke Hanau Hornetse i Erding Bullse. U svim pomenutim klubovima pored uloge kvoterbeka, bio je i ofanzivni koordinator, što će biti slučaj i ovoga puta.

I dvadesetpetogodišnji Amerikanac Durazo (188cm, 114kg) ima dosta iskustva igranja na starom kontinentu. U Pančevo dolazi iz norveških Kristiansand Gladiatorsa, sa kojima je u protekle dve godine osvajao vicešampionsku titulu.

Ono što će svakako koristiti Panterima, koji se uglavnom oslanjaju na mlade snage iz sopstvenog pogona, je njegova velika posvećenost trenerskom poslu i radu sa mlađim kategorijama. Pored toga što je trenirao ofanzivnu liniju Gladijatora, bio je glavni trener juniorskog tima, učestvovao je u marketingu i promociji kluba, a pomagao je i razvoj fleg fudbala u lokalnim školama. Kao član stručnog štaba norveške reprezentacije, trenirao je ofanzivnu liniju. Prethodno je proveo sezonu u nemačkim Lubeck Sealsima.